ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

28η Οκτωβρίου: Πώς οι Έλληνες έμαθαν 10 μέρες πριν, πού και πότε θα χτυπήσουν οι Ιταλοί και τους περίμεναν – Ένας ιταλομαθής λοχίας άκουσε συνομιλία στρατηγών



 28η Οκτωβρίου. Ημέρα Δευτέρα, ξημερώματα επιτίθενται οι Ιταλοί στην Ήπειρο. Πώς οι Έλληνες έμαθαν 10 μέρες πριν, πού και πότε θα χτυπήσουν οι Ιταλοί και τους περίμεναν – Ένας ιταλομαθής λοχίας άκουσε συνομιλία στρατηγών!

28η Οκτωβρίου και η μνήμη σέρνεται 82 χρόνους πίσω και σκαρφαλώνει στα σκληρά σαν το ατσάλι βουνά της Πίνδου, εκεί που ξημερώματα, η πέρδικα κι ο κάπρος ανταριάστηκαν από τους κυνηγούς των ανθρώπων…

Η Φασιστική Ιταλία είχε… λαμπρές βλέψεις για την γείτονα Ελλάδα, που σκοτείνιασαν αχάραγα ακόμα…

Τα αφιερώματα για τη μέρα πολλά και ενδιαφέροντα και όλα ειπωμένα και ξαναγραμμένα. Εμείς επιλέγουμε κάτι ξεχωριστό: μια συνέντευξη ενός ανθρώπου, που σ’ αυτόν οφείλεται κατά μεγάλο μέρος ο εντοπισμός των κινήσεων των Ιταλών και η αφύπνιση των ελληνικών δυνάμεων για τον τόπο του πρώτου χτυπήματος.

Ο σπάνιος συνάδελφος - δημοσιογράφος Κώστας Παπαπέτρου, βετεράνος πια, είχε συναντήσει τον έφεδρος λοχία του πεζικού - βετεράνο τότε - Παναγιώτη Καλφακάκο, που ένα χρόνο πριν από την κατάταξή του στον ελληνικό στρατό το 1940, ήταν φοιτητής της Κτηνιατρικής Σχολής, στην Περούτζια της Ιταλίας!

δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ

 ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]