Δωρεά δενδρυλλίων στον Δήμο Δρόπολης-Πωγωνίου-Τα πρώτα 245 δέντρα θα φυτευθούν στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Κοσιοβίτσα


 «Στηρίζουμε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, δίνουμε 245 φυτάρια για δενδροφύτευση στον Δήμο Δρόπολης - Πωγωνίου»Τα πρώτα 245 δέντρα που προορίζονται να φυτευθούν στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Κοσιοβίτσα του Δήμου Δρόπολης-Πωγωνίου στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας παραδόθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας στον Δήμαρχο,  Δημητράκη Τόλη. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα του Δημάρχου προς τον  Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργο Αμυρά, το οποίο ικανοποιήθηκε αμέσως. 

 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της δωρεάς, η οποία αποτελείται από 50 χαρουπιές, 70 φράξους, 50 κουτσουπιές, 15 μουριές, 25 λεύκες, 35 φλαμουριές. 


Σήμερα, ο Δήμος Πωγωνίου του Νομού Ιωαννίνων παρέδωσε τα 245 δέντρα στον Δήμο Δρόπολης-Πωγωνίου της Αλβανίας σε μια ιδιαίτερη συγκινητική τελετή.

Η δενδροφύτευση στο συνοριακό χωριό Κοσιοβίτσα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, κατά την τρέχουσα φυτευτική περίοδο από μαθητές, κατοίκους και συλλόγους του Δήμου Δρόπολης-Πωγωνίου στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής οικονομίας.


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Ν.Δ. Ιωαννίνων, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους συμπατριώτες μας, που κρατούν ζωντανή τη φλόγα του Ελληνισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Αλβανία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».


Ο Δήμαρχος Δημητράκης Τόλης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Ελλάδας, Γιώργο Αμυρά, ο οποίος βοήθησε έμπρακτα, για μια ακόμη φορά, τον Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου για την αποστολή των δέντρων (χαρουπιές, φράξοι, κουτσουπιές, μουριές, λεύκες και φλαμουριές), γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια των υπηρεσιών του δήμου μας για την αναδάσωση των πλαγιών και των βουνών μας, καθώς και θα βοηθήσει στην αύξηση της επιφάνειας πρασίνου στα χωριά και στα τρία διοικητικά κέντρα που είναι στη δική μας δικαιοδοσία. Πιστεύουμε ακράδαντα πως όλο και περισσότεροι καρποί της συνεργασίας μας με τον κ. Αμυρά θα είναι ορατοί στο προσεχές μέλλον».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]