Πάργα:Με επιτυχία η παρουσίαση της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου


 Με μεγάλη  επιτυχία  , πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 14/10/22 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου και ώρα 18.30.,  η παρουσίαση της μελέτης ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ. για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου  Δήμου Πάργας, 

Η  Εκδήλωση  κατά γενική ομολογία  ήταν  πολύ ενδιαφέρουσα, οργανωμένη  και  συντονισμένη .

Η Δ/ντρια του  2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη  και η   Πρόεδρος Επιτροπής Α/Εκ/σης Δήμου  Πάργας  κ. Αγγελική Ρεπάνη, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν στην εκδήλωση τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησαν   όλους  τους   συντελεστές  της εκδήλωσης     και ιδιαίτερα  τον  κ. Φίλιππο Πετρίδη   πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της AMBIO Α.Ε .  για την   ενέργεια του   να εκπονήσει Δωρεάν   μελέτη   για την ενεργειακή αναβάθμιση  του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.

Ακολουθήσαν χαιρετισμοί από  τον   Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Πρέβεζας κ.  Στράτο Ιωάννου , τον Δήμαρχο  Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά και τον Δ/ντή  Α/θμιας Εκ/σης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ηλία Μιχάλη.

Χαιρετισμό  απέστειλαν    ο  Περιφερειάρχης   Ηπείρου   κ. Αλέξανδρος   Καχριμάνης    και  ο     Συντονιστής  Εκ/κού  Έργου   ΠΕ70    ΠΕΚΕΣ  Ηπείρου  κ. Γεώργιος   Σιούλας , καθώς λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων  δεν  μπόρεσαν να παρευρίσκονται στην εκδήλωση .

Στη  συνέχεια  ,ο    Φίλιππος Πετρίδης  Πρόεδρος & Διευθύνων  Σύμβουλος  ΑΜΒΙΟ Α.Ε.  και  η   Άρτεμις   Παναγιώτου ,  Αρχιτέκτονας , Στέλεχος τμήμα τεχνικών μελετών   ΑΜΒΙΟ Α.Ε. , παρουσίασαν    τη   Μελέτη  ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ. Στόχος της μελέτης η  ενεργειακή, λειτουργική, βιωματική και αισθητική αναβάθμιση του σχολείου με βασικό γνώμονα τον αειφορικό χαρακτήρα των παρεμβάσεων και με επίκεντρο την κοινότητα, το περιβάλλον, την εκπαίδευση και την ενσωμάτωση.


Η μελέτη ,αφορά  τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που δύναται να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό αποτύπωμα του σχολείου αλλά και στον εκσυγχρονισμό της σχολικής αυλής μέσω της ενσωμάτωσης των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ακολούθησαν  ερωτήσεις /  τοποθετήσεις  σχετικά  με  την  μελέτη , τα προσδοκώμενα  οφέλη   από την ενεργειακή  αναβάθμιση  του Σχολείου , τις δυνατότητες χρηματοδότησης  και υλοποίησης.

Όλοι  οι  ομιλητές  τόνισαν την αναγκαιότητα   της ενεργειακής  αναβάθμισης των Σχολείων  καθώς και  ότι  τα οφέλη ενός τέτοιου έργου είναι  δεδομένα  και σημαντικά για όλους: εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινωνία: το περιβάλλον είναι το "σπίτι" μας και η μορφή οικονομίας η μέθοδος και ο τρόπος να το κρατούμε αειφόρο και "ζωντανό" σεβόμενοι τις αυστηρές προδιαγραφές  μελετών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ευχή όλων, η χρηματοδότηση/υλοποίηση  της μελέτης  και ήδη  υπάρχει ένα δικαιολογημένο κλίμα αισιοδοξίας  όταν  η τοπική αυτοδιοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια , όπως στην περίπτωσή μας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή  και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει  την προσπάθεια  υλοποίησης του έργου.

Στο τέλος  της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε η τελετή  παράδοσης ,παραλαβής  και αποδοχής της Δωρεάν μελέτης , ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . Παρέλαβαν   τη μελέτη η Δ/ντρια του  2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου κ. Ελένη Κολιοφώτη  και η   Πρόεδρος επιτροπής  Α/θμιας, Εκ/σης Δήμου  Πάργας κ. Αγγελική Ρεπάνη

Την    εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  : Ο  Αντιπεριφερειάρχης   Π.Ε . Πρέβεζας   κ.  Στράτος  Ιωάννου  , ο  Δήμαρχος Πάργας κ.Νικόλαος Ζαχαριάς ,  ο  Δ/ντής  Α/θμιας    Εκ/ σης Π.Ε. Πρέβεζας  κ.  Ηλίας  Μιχάλης  ,   ο Πρόεδρος   του Δημοτικού  Συμβουλίου Πάργας  κ. Κώστας Σωτηρίου ,  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Μάρκου και Δημήτριος  Μπούσιος  ,   ο  Πρόεδρος   Δ.Κ.  Καναλακίου κ. Γιάννης Δήμας , ο  Πρόεδρος   Τ.Κ. Αχερουσίας  κ. Ευάγγελος Δημολιάτης ,ο Πρόεδρος  Επιτροπής Παιδείας  Δ. Πάργας  κ.  Μιχάλης  Χαλικιάς ,ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων  κ.  Χρήστος Γκότσης  ,Δ/ντές Σχολείων  , εκπαιδευτικοί  , γονείς  και κηδεμόνες , καθώς και  φίλοι  του  2ου  Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου .



Χαιρετισμός του  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη  στην Παρουσίαση ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου 


Λυπάμαι  πραγματικά που λόγοι  πέρα από τη  θέλησή  μου, με εμποδίζουν να είμαι σήμερα μαζί σας. Ανάμεσα  σε  Εκπαιδευτικούς και γονείς,   που διακρίνονται για το  ενδιαφέρον  και την ευαισθησία τους, για τους μαθητές  και τα σχολεία τους ,που  με την  δράση , τις  πρωτοβουλίες  και την  προσφορά τους  συμβάλλουν στην  πρόοδο  των μαθητών τους και τη βελτίωση των  συνθηκών μάθησης .

 

 Προσωπικά έχω ενημερωθεί από την  Διευθύντρια  του Σχολείου κ. Ελένη Κολιοφώτη  για την δωρεάν εκπόνηση  της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και τον βιοκλιματικό ανασχεδιασμό του προαυλίου του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου Δήμου Πάργας.  

   Συγχαίρω  θερμά τον  κ. Φίλιππο Πετρίδη   πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο  της AMBIO Α.Ε .  για την   ενέργεια του   να εκπονήσει  Δωρεά  μελέτη  , για την ενεργειακή αναβάθμιση  του  2ου Δημοτικού Σχολείου  Καναλλακίου.

   Στους  μαθητές και στους  εκπαιδευτικούς  τους,  αξίζει ,   ένας σύγχρονος χώρος μάθησης  με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Οι υποδομές εκπαίδευσης είναι έργο με προστιθέμενη αξία και μια σπουδαία επένδυση για το μέλλον.

Ως  Περιφερειάρχης  Ηπείρου, υπόσχομαι  ότι  θα   στηρίξω την προσπάθεια  υλοποίησης   της μελέτης   με όραμα ένα πράσινο Σχολείο.  



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Γ.ΣΙΟΥΛΑ
Αγαπητή Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καναλλακίου, 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και Κύριοι, 

     Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση που αποτελεί ουσιαστικά το  ‘’εναρκτήριο λάκτισμα’’ μια σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου συνολικά. 
     Παρακολουθώντας την πορεία της Διευθύνουσας του σχολείου, κας  Κολιοφώτη, οφείλω να εξάρω την παιδαγωγική ευαισθησία της, τη διοικητική ικανότητά της και  το διαρκές ενδιαφέρον της για τη βελτίωση του σχολείου σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό είναι πασιφανές ότι οι πρωτοβουλίες της ξεπερνούν την απλή διαχειριστική και διεκπεραιωτική ενασχόλησή της με το τυπικό καθηκοντολόγιο και αντανακλούν μια οραματική σύλληψη για το σύγχρονο σχολείο και τις ανάγκες του. 
     Μία, λοιπόν, από αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελεί και η σημερινή εκδήλωση, που σηματοδοτεί τη νέα αντίληψη για την συμβολή των σχολικών χώρων  στην περιβαλλοντική προστασία και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων, καθώς η βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση λαμβάνει υπ' όψη τις επιταγές της οικολογίας και της βιωσιμότητας και επιδιώκει, αφενός να καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες του χώρου και, αφετέρου, να μειώνεται στο μέγιστο δυνατό η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με εκπομπές ρύπων.
     Ωστόσο, κι ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να επισημάνουμε και την παιδαγωγική διάσταση του όλου εγχειρήματος, καθώς οι ενέργειες της σημερινής γενιάς, οι κατευθύνσεις που αυτή δίνει και οι ευαισθησίες που καλλιεργεί, συνιστούν μάθημα ζωής, πρότυπο μίμησης και εχέγγυο θετικού προσανατολισμού για την γενιά των μαθητών μας. Συνεπώς, κι αυτή η πρωτοβουλία διδάσκει χωρίς να διδάσκει, ευαισθητοποιεί χωρίς να δασκαλεύει.
     Με αυτή τη οπτική, οφείλω να συγχαρώ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο  της
AMBIO Α.Ε., κ. Φίλιππο Πετρίδη,  για τη δωρεάν εκπόνηση της  μελέτης,   αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συναίνεσαν στην προσπάθεια αυτή.
    Ευελπιστώντας  στην επιτυχία του έργου και στα θετικά, άμεσα ή έμμεσα, αποτελέσματά του, χαιρετίζω και πάλι την εκδήλωση!

Με ειλικρινή εκτίμηση

Γεώργιος Σιούλας
ΣΕΕ  ΠΕ70 – ΠΕΚΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]