Ιωάννινα:Παράσταση διαμαρτυρίας από τους φοιτητές-Ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση [βίντεο]

 


Παράσταση διαμαρτυρίας με κυρίαρχο αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση όλων των φοιτητών πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής και ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους απαιτώντας να μην μείνει κανείς φοιτητής ή φοιτήτρια χωρίς σπίτι ή δωμάτιο στην εστία! Τονίζουν πως, ειδικά φέτος το να σπουδάσουν γίνεται ακόμα πιο δύσκολο εξαιτίας της ακρίβειας που εξανεμίζει τα χρήματα των οικογενειών τους. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τόσο στα Γιάννενα όσο και πανελλαδικά δυναμώνουν την αλληλεγγύη τους σε παλιούς και νέους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, ενώ μεταξύ άλλων διεκδικούν: - Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη, να αξιοποιηθούν κτίρια του δημοσίου, των δήμων και των περιφερειών. 

- Να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι αιτήσεις για τα κενά δωμάτια στις εστίες ώστε να ξεκινήσουν οι εισδοχές πριν την έναρξη του εξαμήνου! Ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. 


- Να δοθεί σταθερή μηνιαία επιδότηση φοιτητικής κατοικίας για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι. Να καταβληθεί άμεσα το ετήσιο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και να αυξηθεί στα 2.000€ με διεύρυνση των δικαιούχων. 

*Στα βίντεο: Αντωνία Νικολοπούλου, Γραμματέας Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής

Δημήτρης Κελεσίδης, Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]