ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ρεύμα: Ανακοινώνονται οι νέες τιμές – Τι θα ισχύει για τις επιδοτήσεις-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του νέου μοντέλου

 Ανακοινώνουν  σήμερα  οι πάροχοι ενέργειας τις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι οι τιμές θα είναι κατά τι χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο αλλά την Τετάρτη αναμένουμε τις ανακοινώσεις για το νέο σύστημα επιδοτήσεων στο ρεύμα από την κυβέρνηση, με κλίμακες bonus και penalty ανάλογα με την κατανάλωση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το εύρος των ανταγωνιστικών χρεώσεων για τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα στα 0,599 με 0,680 ευρώ ανά κιλοβατώρα κι αυτό επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα ήταν χαμηλότερες.


Μοντέλο επιδότησης

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι επιχορηγήσεις θα συνεχιστούν για όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, το νέο μοντέλο θα προβλέπει τη διαμόρφωση τριών κλιμακίων κατανάλωσης ρεύματος. Αυτά θα ξεκινούν από τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση (πρώτο), το δεύτερο θα περιλαμβάνει ένα εύρος ενδιάμεσης κατανάλωσης και το τρίτο τις υπόλοιπες κιλοβατώρες υψηλότερης κατανάλωσης.


Με βάση τις πληροφορίες, κάθε μήνα θα ανακοινώνονται τρεις κλιμακωτές επιδοτήσεις που θα αντιστοιχούν στις προαναφερόμενες τρεις κατηγορίες κατανάλωσης. Η υψηλότερη ενίσχυση θα δίνεται στο χαμηλότερο κλιμάκιο (πρώτο), η δεύτερη θα είναι λίγο πιο χαμηλή στο δεύτερο κλιμάκιο και ακόμη πιο μικρή επιδότηση θα παρέχεται στο τρίτο κλιμάκιο κατανάλωσης με τις περισσότερες κιλοβατώρες.


Όσοι καταναλωτές ανήκουν στο κλιμάκιο (τρίτο) της υψηλότερης κατανάλωσης ρεύματος και κάψουν κατά 15% λιγότερες κιλοβατώρες από πέρυσι θα παίρνουν έξτρα επιδότηση. Τέτοια, ώστε να φτάνουν στο ύψος του δεύτερου κλιμακίου. Εκείνοι που ανήκουν στο δεύτερο κλιμάκιο κατανάλωσης και εξοικονομήσουν ενέργεια επίσης κατά 15% θα πάρουν ενίσχυση ώστε να απολαύσουν το ύψος της επιδότησης του πρώτου κλιμακίου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει:


– Κλιμακωτή επιδότηση (επιβάρυνση από 400 KWh και άνω)


– Μπόνους επιδότησης (εξοικονόμηση 15% και άνω)


– Σύστημα βαθμοημερών (ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες)

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]