Ιωάννινα:Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου είναι ιστορία
Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου  έγινε πλέον ιστορία για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο αφού κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών του και να αποτελέσει πλέον έναν εν δυνάμει θεσμό που φιλοδοξεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.


Στην φετινή, πρώτη διοργάνωση, παρουσιάστηκαν οι ταινίες "The Hundred Foot Journey" και "Comme un Chef" ενώ, λόγω καιρού, δεν πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ με την ταινία Julie & Julia.

Τις ταινίες προλόγισαν και συζήτησαν η Χρύσα Ψωμαδέλλη, σκηνοθέτης, και ο Τόνυ Καβαλιέρος, σεφ και γαστρονόμος - youtuber ενώ τις συζητήσεις συνόνισαν οι Βαγγέλης Αθανασίου και Θοδωρής Αλεξίου.

Μετά το τέλος κάθε ταινίας οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια από τα πιάτα της ταινίας και να συζητήσουν γι' αυτά.Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου διοργανώθηκε από την Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης", την γαστροτουριστική πρωτοβουλία Food & Paths και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας του Δήμου Ιωαννιτών και τέλεσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Πολύτιμη ήταν και η υποστήριξη των χορηγών του Φεστιβάλ, των επιχειρήσεων ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της Αγγελικής Μακρή, του ξενοδοχείου "ALIKI HOTEL", της NEWPHARM Α.Ε., της ΠΑΠΑΜΑΝΟΣ, της ΠΑΣΣΙΑΣ FACTORY, της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και των ξενοδοχείων OLYMPIC HOTEL και PALADION HOTEL.

Τέλος, καταλυτική ήταν η συμμετοχή των εθελοντών που στήριξαν την όλη διοργάνωση.Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου "Αλέξανδρος Γιώτης" και η πρωτοβουλία Food & Paths ευχαριστούν όλους τους παραπάνω και ελπίζουν σε μία όλο και μεγαλύτερη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια ώστε το Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων να καταστεί διεθνής θεσμός, συνεισφέροντας στην καθιέρωση των Ιωαννίνων ως γαστρονομικού κέντρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]