"Μπλόκο" σε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο[βίντεο]

 


Κατασχέθηκαν -173- κιλά και -450- γραμμάρια κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.



Πρωινές ώρες χθες διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου-ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.


Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, (160) συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -173- κιλών και -450- γραμμαρίων.


Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των -6.000.000- ευρώ.


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]