Κίνδυνος-θάνατος τα τυφλά σημεία των μεγάλων οχημάτων– Η νέα καμπάνια του StAr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη

 


Πάρα πολλά τροχαία ατυχήματα -κάποια εξελίσσονται και σε δυστυχήματα- οφείλονται στην έλλειψη σωστής ορατότητας. Έχει αποδειχθεί ότι γύρω από τα μεγάλα οχήματα, ακόμη και αν είναι εφοδιασμένα με κάμερες οπισθοπορείας υπάρχουν τυφλά σημεία. Για το λόγο αυτό το Ίδρυμα «StAr» παρουσίασε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Άρης Σταθάκης», το οποίο βρίσκεται μέσα στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, την νέα του καμπάνια για το επόμενο έτος. Μια καμπάνια ενημέρωσης βιωματικής ενημέρωσης για τα «Τυφλά Σημεία».


Η καμπάνια έχει στόχο να ενημερώσει τους πεζούς, ποδηλάτες και δικυκλιστές, σχετικά με τα σημεία στα οποία δεν είναι ορατοί από τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων. «Τυφλά σημεία υπάρχουν σε όλα τα οχήματα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα μεγάλα οχήματα που κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις. 

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη επεσήμανε ότι το StAr αποφάσισε να επικεντρωθεί δυναμικά στο θέμα αυτό μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που προκλήθηκαν από ελλιπή ορατότητα. Στο πλευρό της πρωτοβουλίας του ιδρύματος StAr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων. Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής αναβαθμίστηκε και τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο έχουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν φυσικά με την καθοδήγηση ειδικών. 


Τα παιδιά που παρευρέθηκαν στο πάρκο την ημέρα της εκδήλωσης,ε νημερώθηκαν για τα τυφλά σημεία ενός μεγάλου απορριμματοφόρου. Το «StAr» είχε αναδείξει αυτά τα σημεία με ειδική σήμανση στο έδαφος .


Τα παιδιά περπάτησαν δίπλα στο μεγάλο όχημα για να καταλάβουν στην πράξη ποια σημεία δεν είναι ορατά από τον οδηγό του οχήματος και τι πρέπει να αποφεύγουν όταν είναι στο δρόμο. Η βιωματική μάθηση είναι αποδεδειγμένα πολύ πιο αποτελεσματική από τη θεωρία, ιδίως για τα παιδιά. Έτσι το «StAr» επέλεξε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος, να προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία, την οποία δύσκολα θα ξεχάσουν.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας Ν. Βαφειάδης και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του Περιφερειάρχη Αττικής Κ. Λογοθέτης. Τόσο η Περιφέρεια Αττικής, όσο και ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη εξέφρασαν την επιθυμία τους αυτή η εκδήλωση να γίνει η αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]