Sold Out η χθεσινή εμβληματική Μήδεια του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης για το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης !


 



«Βαθιά κι αγιάτρευτη πληγή

το μίσος της αγάπης…»


Μια μεγάλη θεατρική στιγμή για το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης η χθεσινή sold out παράσταση της Μήδειας του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία και διασκευή των Αιμίλιο Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.

Ο εμβληματικός χώρος του Αρχαίου Θεάτρου γέμισε ασφυκτικά και το κοινό παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα μια παράσταση που ακολούθησε το πρότυπο των τριών υποκριτών της αρχαίας τραγωδίας, με όλα τα πρόσωπα του δράματος να παίζονται από τρεις ηθοποιούς: την Αθηνά Μαξίμου, τον Αιμίλιο Χειλάκη, και τον Αναστάση Ροϊλό.

Οι θεατές ήρθαν αντιμέτωποι με τη δύναμη του παράφορου ερωτικού πάθους, της προδοσίας και της εκδίκησης.  Στο τέλος της παράστασης δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν μπράβο στους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης. Με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που γεννά το κείμενο του Ευριπίδη, σιγά σιγά υπό το φώς του φεγγαριού που γεμίζει κατευθύνθηκαν προς την έξοδο από τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.

Το Φεστιβάλ της Δωδώνης στην έκτη του χρονιά κάνει σταθερά βήματα, και παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις στο κοινό της Δωδώνης αλλά και στους επισκέπτες του φεστιβάλ .

Μακάρι να είχαμε μια ακόμα παράσταση, ωστόσο το πρόγραμμα της παράστασης δεν επέτρεπε μια δεύτερη παράσταση.  














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]