Ισχυρό Επιμελητήριο : Ο Δημήτρης Δημητρίου δεν μιλάει ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά ως εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΠΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

 


Τα μέλη της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», αφού άκουσαν και διάβασαν τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου, έχουν να παρατηρήσουν τα εξής: 

1ον. Ο κ. Δημητρίου δεν μιλάει ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αλλά ως εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΠΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

2ον. Από την πρώτη μέρα της θητείας του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ποτέ δεν εισήγαγε κανένα θέμα προς συζήτηση στη Διοικούσα Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο που να έχει στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των μελών του Επιμελητηρίου. Αντίθετα, έφερνε προς συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν μόνο με ταξίδια, προσλήψεις και με εκθέσεις και τίποτα παραπάνω…

Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν και είναι, πως εν μέσω πανδημίας το Επιμελητήριο, ενώ έπρεπε να «βγει μπροστά» σε μείζονα ζητήματα, όπως για παράδειγμα οι επιστρεπτέες προκαταβολές και να ενημερώσει σχετικά τα μέλη του, δεν έπραξε ποτέ κάτι τέτοιο, παρά τα σχετικά αιτήματα της παράταξής μας.

3ον. Στο ζήτημα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής που «έτρεξε» η Περιφέρεια Ηπείρου και μετά από παρότρυνση της δική μας παράταξης, αποφασίστηκε τελικά η παράσταση στον Περιφερειάρχη, με απώτερο σκοπό να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα, ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις, λαμβάνοντας μια εξαιρετικά σημαντική ενίσχυση.

4ον. Για τον Αναπτυξιακό Νόμο και το ΕΣΠΑ, σημειώνουμε πως όσες προτάσεις κατατέθηκαν από το Επιμελητήριο, είναι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το μέλος της παράταξής μας και αντιπρόεδρος της διοικούσης επιτροπής  στο Δ.Σ., κ. Α. Παπαρούση, απόψεις και θέσεις που υιοθετήθηκαν από το Σώμα. Υπενθυμίζουμε δε, πως καμία πρόταση του προέδρου για το ΕΣΠΑ, δεν έχει υιοθετηθεί από το Δ.Σ.


Συμπερασματικά επισημαίνουμε τα εξής: Ο κ. Δημητρίου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου όχι για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των μελών του θεσμού, αλλά τη χρησιμοποιεί μόνο για να ασκήσει μικροπολιτική και να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.


Οι θέσεις της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» είναι:

- η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, απόφαση που δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις,

- η μείωση του ΦΠΑ που έχει επίσης ανακοινωθεί από την πολιτεία,

- η μείωση του φόρου σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις Ανώνυμες Εταιρείες

- στοχευμένες προτάσεις από τα Επιμελητήρια και την Κ.Ε.Ε., ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της χώρας, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, έστω και με τη μορφή της επιδότησης, ώστε το «επιχειρείν» της χώρας μας να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον «βαρύ» χειμώνα που μας περιμένει.


«Καλώ τον κ. Δημητρίου, όσος χρόνος του απομένει ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου, να ασκεί τα καθήκοντά του ως οφείλει να το πράττει εκπροσωπώντας σωστά τον θεσμό και όχι να χρησιμοποιεί το βήμα του Επιμελητηρίου για προσωπικές και μόνο φιλοδοξίες», δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» , Γρηγόρης Γκίκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]