Ιωάννινα:Δε λες κουβέντα...

 


Τίποτε απολύτως δεν ακούγεται για τη Λαϊκή αγορά της Αγ. Μαρίνας, παρότι οι δεσμεύσεις και οι προεκλογικές φωτογραφήσεις των τοπικών μας αρχόντων έδιναν κι έπαιρναν. Η κατάσταση απαξιωτική, μοναδική θα λέγαμε στα ελληνικά χρονικά, όπου πρωτεύουσα πόλη δείχνει να μην γνωρίζει τι θα πει λαϊκή αγορά και πόσο αυτή μπορεί να βοηθήσει και την τοπική οικονομία, δίνοντας στην πόλη ένα ισχυρό πλεονέκτημα. 




Αντίθετα βλέπουμε να ξηλώνεται η Ανεξαρτησίας για να ξαναφτιαχτεί χειρότερη, να ξηλώνονται πλατείες και να κόβονται όλα τα δέντρα (Ολυμπιάδας), να  βγαίνουν κονδύλια για έργα είτε αχρείαστα είτε αμφιλεγόμενα (όπως το νέο -στα χαρτιά- Δημαρχείο). 





Δεν βλέπουμε να γίνονται πράγματα που θα διευκόλυναν την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών (διαπλάτυνση στροφής κυρά-Φροσύνης, πεζοδρόμηση απέναντι πλευράς ακτής Μιαούλη, ένωσή της με παραλίμνιο ποδηλατόδρομο)   ούτε  να αναβαθμίζεται αισθητικά η πόλη (απομάκρυνση ρυπαρών και ακρωτηριασμένων γλυπτών πάρκου Κατσάρη κτλ.) πράγμα που σημαίνει πως η Δημοτική Αρχή έχει ήδη αποτύχει ακόμη και στην απλή  διαχείριση. Για να μην πάμε στις γειτονιές με τα πεζοδρόμια από χαλίκι και τα σκουπίδια που κάνουν πάρτυ παντού.    





Η υπέροχη λαϊκή μας αγορά με τους -εν ευθυμία ευρισκόμενους- αρμόδιους παράγοντες


Αντίθετα, άλλες ελληνικές πόλεις (βλ. Τρίκαλα, Νάουσα) βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τις παροχές τους σε σχέση με τις λαϊκές τους αγορές. 



Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]