Επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών Ν. Ιωαννίνων : Σχολικές καθαρίστριες τρίωρης απασχόλησης τοποθετήθηκαν σε δύο σχολεία![βίντεο]

Με νέα παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών απαίτησε εκ νέου 

την επαναπρόσληψη των 40 απολυμένων καθαριστριών και τη μετατροπή των συμβάσεων από μερική σε πλήρους απασχόλησης για ακόμη 25.


Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι η επιτροπή αγώνα παρενέβη στο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο καταγγέλλοντας ότι εχθές 30/8 με την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας και την τοποθέτησή τους στα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών, ζητήθηκε από την πλειοψηφία των 25 σχολικών καθαριστριών τρίωρης απασχόλησης να εργαστούν σε δύο σχολικές μονάδες ταυτόχρονα.


Χαρακτηριστικά η Ηλία Δήμητρα εκ μέρους της επιτροπής αγώνα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα καθαρίστριας που τοποθετήθηκε στο νηπιαγωγείο Πλατανιάς και νηπιαγωγείο Καραδήμα, άλλη συναδέλφισσα τοποθετήθηκε στο νηπιαγωγείο Κουτσελιού και στο Δημοτικό Σχολείο Κατσίκας, ενώ υποστήριξε ότι αντίστοιχα παραδείγματα βρίσκει κανείς και στις 6ωρης πλήρους απασχόλησης καθαρίστριες.


«Μπορεί μία γυναίκα μέσα σε τρεις ώρες διανύοντας μία απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής της να καθαρίσει δύο σχολεία μαζί; Προσμετράτε ο χρόνος μετακίνησης από το ένα σχολειο στο άλλο στο συνολικό χρόνο εργασίας ; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε κατά τη μετακίνηση από το ένα σχολείο στο άλλο» διερωτήθηκε χωρίς να πάρει καμία απάντηση.


Στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα τι ώρα προσέρχονται οι καθαρίστριες στο χώρο εργασίας αφού από την επιτροπή Παιδείας του δήμου τους μετέφεραν ότι οφείλουν να εργαστούν μετά τις 12 μ.μ γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών μονάδων ιδιαίτερα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ενώ τόνισε ότι οι διευθυντές τους ζητάνε να προσέλθουν από το πρωί όπως εργάζονταν τα τελευταία δύο χρόνια.


Συνοψίζοντας η Ηλία Δήμητρα υποστήριξε ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αρχική τους εκτίμηση ότι η απόφαση της απόλυσης των



 40 καθαριστριών και της μετατροπή των συμβάσεων από πλήρη σε μερική για άλλες 25 είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της Κυβέρνησης να εξαφανίσει την Πανδημία και να μειώσει πάση θυσία το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε βάρος της υγείας μαθητών εκπαιδευτικών και γονιών.


Τέλος επεσήμανε ότι δεν παραιτούνται από τον αγώνα τους για επαναπρόσληψη ενώ προειδοποίησε ότι η στάση των δημοτικών παρατάξεων θα κριθεί από τους εργαζόμενους, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]