Θεατρική παράσταση για παιδιά -2096 :Μία Ιστορία από το Μέλλον -9 Αυγούστου κεντρική πλατεία Κωστάνιανης

 



Την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στις 8:30 μ.μ, στην κεντρική πλατεία της Κωστάνιανης θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο: «2096: μια ιστορία από το μέλλον» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) Ιωαννίνων. 


Ο Δήμος Δωδώνης συμπράττει με τον Δήμο Ιωαννιτών, που είναι επικεφαλής εταίρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Υλικής Συνδρομής - Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, στο πλαίσιο της δράσης «Συνοδευτικό μέτρο: Υλοποίηση πολιτιστικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων απασχόλησης για παιδιά (Υποέργο1-2: Συνοδευτικά μέτρα (5%) 2018-2019».


Λίγα λόγια για το έργο: Το «2096: μια ιστορία από το μέλλον» είναι μια φουτουριστική ιστορία για παιδιά, γραμμένη από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Το θεατρικό κείμενο είναι επηρεασμένο από τη φανταστική λογοτεχνία κι έχει αναφορές σε συναφή θεματολογία. Κάπου στο μακρινό μέλλον, σε έναν τόπο γεμάτο τεχνολογικές ανακαλύψεις, ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους ζουν σε καθεστώς δουλείας, όντας υποχρεωμένα να υπηρετούν και να διασκεδάζουν τους αφέντες τους. Ένα ρομπότ, όμως, είναι διαφορετικό από τα άλλα. Αυτό θορυβεί τους κύκλους της αυταρχικής Παγκόσμιας κυβέρνησης. Και κάπως έτσι, ξεκινά το πιο περιπετειώδες, συγκινητικό, γεμάτο ανατροπές και χιούμορ ταξίδι! 


Στην παράσταση κυριαρχούν η έντονη σωματικότητα, η ενέργεια και η κίνηση, τα οποία, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά κοστούμια, προσφέρουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό sci-fi θέαμα. Τα παιδιά, μέσα από την παράσταση, εξερευνούν έννοιες όπως η υπευθυνότητα, το ψυχικό σθένος, η προσωπική και η κοινωνική ελευθερία, καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, μέσα από μία μοναδική βιωματική εμπειρία.


Ταυτότητα παράστασης: 

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης-Φώτης Δούσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Σίσσυ Ιγνατίδου 

Μουσική-Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη

Σκηνικά-κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου


Παίζουν: Μαρίνος Ορφανός, Ελένη Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Παράσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]