Ζίτσα :Oι υπηρεσίες στενάζουν από την υποστελέχωση και ο Δήμαρχος αφήνει υπάλληλο χωρίς καθήκοντα για να τον απαξιώσει

 


Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας είναι «γνωστή περίπτωση» για τους εργαζόμενους στους Δήμους και για το Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων εξαιτίας της αδιαφορίας σε θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και της εχθρότητας που εκφράζει απέναντι στο Σύλλογο ΟΤΑ και τα μέλη της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου που αγωνίζονται ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. 

          Οι τριτοκοσμικές συνθήκες στο εργοτάξιο, οι ελλείψεις στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας, τα προβλήματα σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων, οι ελλείψεις προσωπικού είναι ανοιχτά μέτωπα με τη Δημοτική Αρχή που βρίσκει απέναντί της την αταλάντευτη στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με καταγγελίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς.

          Εξαιτίας αυτής της στάσης μας, η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Ζίτσας προσωπικά, απαξιώνει τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου εδώ και αρκετούς μήνες αφήνοντάς τον στο εργοτάξιο του Δήμου χωρίς να του αναθέτει καθήκοντα ενώ ο συνάδελφος, ΤΕ Οικονομικού- Λογιστικού με μεταπτυχιακό, εδώ και 8 μήνες ζητά να του αναθέσουν αντικείμενο!

          Το θέμα έχει φτάσει πολλές φορές μέχρι το Δήμαρχο όχι μόνο από τον ίδιο το συνάδελφο, αλλά και από τις υπηρεσίες που στενάζουν από την υποστελέχωση αλλά και από Δημοτικούς Συμβούλους που αναζητούν λύση για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Το θέμα αναδείξαμε και στην τελευταία συνάντηση με τη δημοτική αρχή όπου ο Δήμαρχος, χωρίς να μπορεί να απαντήσει στις καταγγελίες δεσμεύτηκε να αναθέσει καθήκοντα στον συνάδελφο χωρίς και πάλι να προχωρά στην έκδοση απόφασης. Η λεγόμενη «χρηστή διοίκηση» ούτως ή άλλως ποτέ δεν τον απασχόλησε.   

          Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου εκτός από τη συνδικαλιστική του δράση δεν είχε ποτέ κανένα παράπτωμα ώστε ο Δήμαρχος να του επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα. Αφού  λοιπόν δεν μπορεί να τιμωρήσει ή ακόμα καλύτερα να απολύσει το συνδικαλιστή που του δημιουργεί προβλήματα, τον υποβάλει στην καθημερινή απαξίωση

          Αυτή η ιδιότυπη συνδικαλιστική δίωξη συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή της εργασίας του και προσβολή της προσωπικότητάς του αφού θέλει να τον εμφανίσει ως «αργόμισθο» επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει και το ήθος και την υπόληψή του και να πλήξει αυτά και έναντι των συναδέλφων του. 

          Ο Δήμαρχος Ζίτσας αποδεικνύει ότι θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο για να επιβάλει τη σιωπή στους χώρους δουλειάς, για να συνεχίσουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο την εποχή που γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων εξαιτίας των κενών, που οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε άδεια,  ο Δήμος Ζίτσας να κρατά εργαζόμενους χωρίς ανάθεση καθηκόντων για να τους τιμωρήσει για τη συνδικαλιστική τους δράση. Αυτό δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Να ανατεθούν τώρα καθήκοντα στον συνάδελφο

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]