Δηλώσεις Περιφερειάρχη για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων,για τους οδικούς άξονες και το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας


 Δηλώσεις Περιφερειάρχη για Μονάδα 

Επεξεργασίας Απορριμμάτων 

Η κατάθεση της τροπολογίας για το ΦΟΔΣΑ Ηπείρου, σε άσχετο νομοσχέδιο, που αφορούσε τη σύμβαση παραχώρησης στην ΤΕΡΝΑ του καζίνο Ελληνικού, αργά το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου και η ψήφισή της την επομένη  κι ενώ την ίδια ημέρα  κατατέθηκε νομοσχέδιο (Υπ, Εσωτερικών) με αντικείμενο τους ΦΟΔΣΑ,  είναι θέμα ηθικής τάξης για την Περιφέρεια Ηπείρου, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με αφορμή τοποθέτηση του βουλευτή Ιωαννίνων και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Σταύρου Καλογιάννη. 

«Δεν έχω τίποτε μαζί του, αλλά διαφωνώ πλήρως με τις δηλώσεις του. Σε εκδήλωση στο Γρεβενίτι, μου είπε ότι ως Πρόεδρος της Επιτροπής δεν ήξερε τίποτε για την τροπολογία, του απάντησα ότι το δέχομαι. Εγώ δεν έχω εμμονές, αγωνίζομαι για να μη πληρώσουν επί πλέον χρήματα οι δημότες. Όταν βρήκαμε ότι υπάρχουν θέματα με  το υπόλειμμα  που παράγεται από το Εργοστάσιο, στις 24 Ιουνίου στείλαμε έγγραφο σε όλους τους Δήμους και ακολούθησε η τροπολογία. Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν διαχείριση με έλεγχο. Είχα ζητήσει από καιρό επίσης την απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όλα αυτά που έχουν συσσωρευτεί μη νομίζετε ότι είναι ωραίο να τα διαχειριζόμαστε και να αγωνιζόμαστε στην Αθήνα για το εργοστάσιο που είναι και το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα». 

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις προτάσεις που έχει κάνει για αλλαγή του Διοικητικού μοντέλου του ΦΟΔΣΑ, όπως ισχύει και σε άλλες Περιφέρειες. Συγκεκριμένα να υπάρχει ένα επταμελές Δ.Σ. στο οποίο τα τέσσερα μέλη να προέρχονται από τους Δήμους και τα τρία από την Περιφέρεια Ηπείρου,  η οποία όπως είπε, δεν μπορεί  ένα έργο που έκανε με αίμα η Περιφέρεια, να θέλουν κάποιοι να το δουλέψουν χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται και αυτό φαίνεται από ενέργειες  τους  που δεν ήταν εμπεριστατωμένες και δεν ήξεραν πως δημοπρατούσαν κάποια πράγματα. 

Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να  μην είναι  πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων (ή εκπρόσωπός του), όταν ο Δήμος παράγει  περισσότερα από το 50% των απορριμμάτων. 

«Έγιναν λάθος χειρισμοί, που εμένα με πίκραναν πολύ γιατί είναι σα να σου λένε, μην αγωνίζεσαι για το σωστό», κατέληξε.

Για τους οδικούς άξονες

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απάντησε και την εμπλοκή της Περιφέρειας με τους Διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες. «Όταν βλέπεις διαχρονικά,   ότι από το 2007 μέχρι και σήμερα δεν έχουν προχωρήσει τα έργα φυσικά θα ενδιαφερθείς για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Έτσι αρχικά προχωρήσαμε κάποιες μελέτες στο τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά και χαιρόμαστε σήμερα που οι άνθρωποι που είχαμε εμείς και δούλεψαν πάρα πολλά κομμάτια,  και έχουν έδρα την Ήπειρο, συμμετέχουν στο τιμ που ετοιμάζει το τμήμα Γιάννενα – Κακαβιά,  το οποίο  θα έχει προϋπολογισμό 240 εκ. ευρώ (με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027) που θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος», ανέφερε και συνέχισε.     

«Εμείς στο πλαίσιο της ισοτιμίας όλης  της Ηπείρου είπαμε πρώτα ο κόμβος Καμπής – Ζέφυρος - πιθανόν μέχρι την παράκαμψη της Νικόπολης-  θα είναι έργο της Περιφέρειας και ότι άλλο μπορέσουμε να κάνουμε στο παραλιακό δίκτυο. Και αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε ως κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, με παράπλευρο δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι έχει τόσο βάθος στη δουλειά της, που δεν έχει καμία άλλη περιφέρεια στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που δουλεύουν πολλές φορές και Σάββατα και Κυριακές  πηγαίνοντας για να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα έργα. Όπως βλέπετε για το έργο της Νιάρχου, όπως θα δείτε και για πολλά άλλα μεγάλα έργα στη συνέχεια». 

Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Η ιδέα, αλλά και η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι μια πρωτοπορία για την Περιφέρεια Ηπείρου και έχει την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Αυτό (το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας) είναι δημιούργημα δικό μας και της κεντρικής διοίκησης, και γι’ αυτό μας έχουν βάλει προκαταβολικά στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αυτό θα κατασκευαστεί σε δημόσια έκταση και  αποτελεί το «φώλι» ώστε να προσελκυσθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου στην περιοχή. «Από κει και πέρα η ευρύτερη περιοχή μπορεί να γίνει μια τεχνόπολη», συμπλήρωσε ενώ μετέφερε και την πρόθεση του εκπροσώπου  της P&I  κ. Τριάντη,  ότι είναι διατεθειμένος για το  τμήμα των εγκαταστάσεων που θέλει η  δική του εταιρεία να αναλάβει αυτός  τη δαπάνη έναντι των μελλοντικών ενοικίων.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]