ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Που θα απαγορεύεται από αύριο η στάση -στάθμευση των οχημάτων


 Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, κατά την επίσκεψη της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητοςτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τη Δευτέρα 11-07-2022, την Τρίτη 12-07-2022 & την Τετάρτη13-07-2022.-

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 52 παρ.2 του Ν. 2696 / 99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα ΟδικήςΚυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε - αντικαταστάθηκε και ισχύει.

2. Την υπ’ αρίθμ. 6786/ 22/ 1427537 από 07-07-2022 αναφορά – πρόταση του ΤμήματοςΤροχαίας Ιωαννίνων.

3. Το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων που αφορά τις μετακινήσεις τουΟικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

4. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάροςτου κρατικού προϋπολογισμού.

Αποσκοπώντας στην ομαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, την πρόληψητροχαίων ατυχημάτων και τη λήψη μέτρων ασφαλείας, κατά την επίσκεψη του ΟικουμενικούΠατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στην περιοχή αρμοδιότητάς μας:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου (οδός Μητροπόλεως 1) & στο Μητροπολιτικό Μέγαρο(οδός Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄ 10)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Μητροπόλεως από τησυμβολή της με την οδό Δημάρχου Ιωαννίδη μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αβέρωφ (εξαιρουμένωντων Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων / οριοθετημένος χώρος στάθμευσης ταξί), από την 06.00' ώρα της Δευτέρας 11Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.


Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Καραπάνου, από την 18.30'ώρα της Κυριακής 10 Ιουλίου 2022 και την 06.00' ώρα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος τωνεπισκέψεων κάθε ημέρας.

Στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (οδός Πλατεία Παπανδρέου Ανδρέα 5)

Να εφαρμοσθεί η υφιστάμενη σήμανση.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου (οδός Πλατεία Πύρρου 1)

Να εφαρμοσθεί η υφιστάμενη σήμανση.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παϊσίου (οδός Καρόλου Κουν 31)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων στις οδούς περιμετρικά του Ναού (οδός ΚαρόλουΚουν, Μπάρκα, ανώνυμες οδοί), από την 15.00' ώρα της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2022 και την 05.00' ώρατης Τρίτης 12 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος των επισκέψεων κάθε ημέρας.

Στο Κέντρο Ανακύκλωσης Ιωαννίνων (οδός Ιπποκράτους 20-26)

Να εφαρμοσθεί η υφιστάμενη σήμανση.

Στον Προσκυνηματικό Ναό Νεομάρτυρος Αγ. Γεωργίου (Πλατεία Πάργης)

Να εφαρμοσθεί η υφιστάμενη σήμανση.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης (οδός Αγίας Μαρίνης 34)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αγίας Μαρίνας, από τησυμβολή της με την οδό Σόλωνος, μέχρι τη συμβολή με την οδό Γκραμπάλας, από την 16.15' ώρα τηςΤρίτης 12 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (οδός Αγίας Μαρίνας 55)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αγίας Μαρίνας, από τησυμβολή της με την οδό Αλεξίου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ιατρίδου, από την 17.00' ώρα τηςΤρίτης 12 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Ιατρίδου, από τη συμβολήτης με την οδό Αγίας Μαρίνας, μέχρι την έξοδο του δημοτικού χώρου στάθμευσης οχημάτων (πάρκιγκ), από την 17.00' ώρα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.


Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων (οδός Παύλου Μελά2)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Παύλου Μελά, από τηδιασταύρωση με την οδό Νικολίδη, μέχρι τη συμβολή με την οδό Ζαγορίου, από την 06.30' ώρα τηςΤετάρτης 13 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Στο Νέο Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων (οδός Τοσίτσα 5)

Να εφαρμοσθεί η υφιστάμενη σήμανση.

Στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων (οδός Μαυρογιάννη 1)Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Π. Μαυρογιάννη, από τησυμβολή της με την οδό Παπαθεμιστοκλέους, μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Ιατρού Ιωάννη Τζόγια,από την 15.30' ώρα της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ενορίας Αρχιμανδρειού Ιωάννινων (οδός ΠαντελεήμονοςΜητροπολίτου Ἀργυροκάστρου)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Αρχιμανδρειού, από τησυμβολή της με την οδό Βαλαωρίτου (εξαιρουμένων των Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων / οριοθετημένος χώροςστάθμευσης ταξί), μέχρι την οδό Παντελεήμωνος Μητροπολήτου Αργυροκάστρου (είσοδος Ναού), απότην 16.15' ώρα της της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού ΠαντελεήμωνοςΜητροπολήτου Αργυροκάστρου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γεωγράφου Μελετίου, από την 16.15'ώρα της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της επίσκεψης.

Στο τουριστικό συγκρότημα Φρόντζου Πολιτεία (Λόφος Αγίας Τριάδος)

Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Κλεισούρας, από τησυμβολή της με την οδό Αργυροκάστρου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δεξαμενής, από την 11.00'ώρα και 18.30' ώρα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος της κάθε επίσκεψης.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ενορίας Περιβλέπτου (οδός Κυρίλλου Λουκάρεως )Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης όλων των οχημάτων εκατέρωθεν της οδού Κυρίλλου Λουκάρεωςέμπροσθεν του Ναού, από την 11.30' ώρα και 18.30' της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022, μέχρι πέρατος τηςκάθε επίσκεψης.

Ά ρ θ ρ ο 2ο


Από τις παραπάνω ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα που πλαισιώνουν την πομπή, τα οποία δύναται νακινούνται κατά παρέκκλιση της υπάρχουσας οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, υπό τις υποδείξεις τωντροχονόμων του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Ά ρ θ ρ ο 3ο

Θα πραγματοποιείται σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, στο δρομολόγιο που θαακολουθηθεί, σύμφωνα με το παραπάνω 3 σχετικό Πρόγραμμα μετακινήσεων του σκεπτικού τηςπαρούσης, το οποίο επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.

Ά ρ θ ρ ο 4ο

Όπου απαιτηθεί προσωρινή σήμανση, θα τοποθετηθεί με ευθύνη-μέριμνα του Τμήματος ΤροχαίαςΙωαννίνων, το οποίο με την παρούσα, εξουσιοδοτείται να λάβει οποιαδήποτε πρόσθετα μέτραΤροχονομικής Αστυνόμευσης.

Ά ρ θ ρ ο 5ο

Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις ποινές που ορίζονται από τον Ν.2696/99(Κ.Ο.Κ.), όπως τροποποιήθηκε – αντικαταστάθηκε και ισχύει, καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσεςδιατάξεις.

Ά ρ θ ρ ο 6ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευση της, σύμφωνα με το άρθρο 109 τουΝ.2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτηση της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν.3861/2010, τηντοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, καθώς και την ύπαρξη τροχονόμων.-

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]