ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Νέο κλειστό φέρρυ αποκλειστικά για Παξούς – Ηγουμενίτσα


 “Ανεξαρτητοποιούνται” ακτοπλοϊκά οι Παξοί καθώς δρομολογείται κλειστού τύπου φέρυ μποτ καθημερινά απευθείας από και προς Ηγουμενίτσα, χωρίς να μεσολαβεί δρομολόγιο προς Κέρκυρα.


Τα δρομολόγια εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και το πλοίο Νήσος Αίγινα θα εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή Παξοί – Ηγουμενίτσα καθημερινά.

Για το καλοκαίρι τουλάχιστον, τα δρομολόγια θα είναι δύο καθημερινά από κάθε λιμάνι: από Παξους στις 7:15 και στις 16:30, ενώ από Ηγουμενίτσα στις 11:45 και στις 18:45, ενώ το δρομολόγιο αναμένεται να διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες. 


Χωράει 65 ΙΧ

Το πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρία Joy Ferries, έφτασε στο Γάϊο κι έγινε αγιασμός παρουσία των τοπικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης.

Το Νησος Αίγινα ήταν στα τελη του ΄90 δρομολογημένο στις γραμμές του Αργοσαρωνικού ενώ έχει ανακατασκευαστεί στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά για να δρομολογηθεί στους Παξούς.


Πρόκειται για επιβατηγό που έχει ναυπηγηθεί το 1974 με ελληνική σημαία και 1.812 τονάζ. Έχει μήκος 77.88 μέτρα και πλάτος 12.6 μέτρα.

Με την ονομασία Midsland παλαιότερα, είχε ναυπηγηθεί το 1974 στο ναυπηγείο Cassens Werft στο Emden της Γερμανίας με χωρητικότητα 1600 άτομα και 65 ΙΧ στο γκαράζ.


Δήλωση των ιδιοκτητών

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της εκπροσωπόντας την ιδιοκτήτρια εταιρία η Λίτσα Μπαρμπαγιάννη, “η οικογένεια μας θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Παξινούς που είναι δίπλα μας αλλά και όλους εκείνους που δεν είναι δίπλα μας αλλά κατάφεραν να μας κάνουν πιο δυνατούς. Πλέον οι Παξοί θα έχουν καθημερινή σύνδεση με την Ηγουμενίτσα γιατί και οι Παξινοι έχουν δικαίωμα στην ανάπτυξη”.


Πληροφορίες για εισιτήρια και τα δρομολόγια, στο εκδοτήριο της Ηγουμενίτσας στο τηλ. 6948668663 και 2665029255 και των Παξών στα τηλ. 2662032245 και 6944458075.

  corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]