Το δικό της Λαογραφικό Μουσείο απέκτησε η Τ.Κ Μιχαλιτσίου Πρέβεζας

 


Οι πόρτες του λαογραφικού μουσείου Μιχαλιτσίου Πρέβεζας "άνοιξαν" επίσημα χθες το απόγευμα με την τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας,ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος,ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και με καταγωγή από το Μιχαλίτσι Λεωνίδας Αργυρός,οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Ανάπτυξη Τώρα Γιώργος Νίτσας και Ιωσήφ Στύλος, εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπαιδευτικός Θωμάς Κωστής, ο οποίος μίλησε για την ιστορία,τα ήθη και έθιμα της περιοχής, ενώ αμέσως ο "οικοδεσπότης" της βραδιάς ο Πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Κωστής απένειμε τιμητική πλακέτα στον δάσκαλο Λάμπρο Ζανίκα ο οποίος έχει αφήσει την σφραγίδα του στην περιοχή.

Ακολούθησε  ξενάγηση στο χώρο ο οποίος φιλοξενεί αντικείμενα που συγκέντρωσε με μεράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος .

Το λαογραφικό μουσείο στεγάζεται στο παλιό σχολείο το οποίο παραχώρησε στον Σύλλογο ο Δήμος Πρέβεζας.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε τη χαρά του που ο χώρος απέκτησε ζωή, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίζει πάντα τέτοιες προσπάθειες.

Ο κ. Κωστής ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του μουσείου το οποίο θα είναι επισκέψιμο αναδεικνύοντας την ιστορία της περιοχής.

Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι με τους Απόστολο Βαγγελάκη και Γιώργο Καψάλη.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]