ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας:Πρόγραμμα θερινών προβολών -Καλοκαίρι 2022

 


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022


Το καλοκαίρι για τους σινεφίλ σημαίνει θερινό σινεμά και η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας δεν θα μπορούσε να μην δώσει το παρόν στα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης και γι’ αυτή τη χρονιά. Φέτος, οι Πέμπτες θα έχουν αυτή τη μαγική χροιά που μαζί σας έχουμε δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, με μια σειρά προβολών που ευελπιστούμε να σας κρατήσουν με τα μάτια καρφωμένα στη μεγάλη οθόνη. Το θερινό Σινέ «ΟΡΦΕΑΣ» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του με τη βοήθεια του Δήμου Αρταίων και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τέσσερις ταινίες που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι «μία και μία»!

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ (“Another Round”) του Τόμας Βίντερμπεργκ

2020 (117’)

Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Καλύτερη Ταινία στα Ευρωπαϊκά Βραβεία, Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία σε Bafta και Σεζάρ. Ο Μαντς Μίκελσεν σε έναν από τους ρόλους της ζωής του μας «χορεύει» σε μία ταινία που ξεχώρισε για την ειλικρίνεια και τον feelgood χαρακτήρα της.


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ (“Pain & Glory) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

2019 (113’)

Ο λατρεμένος σε όλους Πέδρο Αλμοδόβαρ ξεγυμνώνει τον εαυτό του όσο ποτέ άλλοτε στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, με τον Αντόνιο Μπαντέρας στον πρωταγωνιστικό ρόλο να δίνει ρεσιτάλ, κερδίζοντας επάξια το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου στο 72Ο Φεστιβάλ των Καννών.


ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ (“The Apartment”) του Μπίλι Γουάιλντερ

1960 (125’)

Το μελαγχολικό αριστούργημα του Μπίλι Γουάιλντερ και το απαραίτητο ταξίδι μας στο μακρινό παρελθόν για εφέτος, με τη μεγάλη συνάντηση του Τζακ Λέμον με τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν. Πέντε Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτά τρία για τον ίδιο τον σκηνοθέτη: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.


ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

CAPTAIN FANTASTIC του Ματ Ρος

2016 (118’)

Ο Βίγκο Μόρτενσεν μεγαλώνει μόνος του, με τους δικούς του αντισυμβατικούς κανόνες, τα έξι παιδιά του, πρωταγωνιστώντας σε μια πανέξυπνη ταινία που σατιρίζει τόσο τη συντηρητική, όσο και την προοδευτική Αμερική και ό,τι πρεσβεύει ο θεσμός της οικογένειας στα πλαίσιά της.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]