ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Επετειακή Τελετή για τη συμπλήρωση 200ων χρόνων από τη Μάχη του Πέτα - Φιλελλήνια 2022


  «Επετειακή Τελετή για τη συμπλήρωση 200ων χρόνων από τη Μάχη του Πέτα - Φιλελλήνια 2022»


 


Με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 200ων χρόνων από τη «Μάχη του Πέτα», κορυφώθηκαν την Κυριακή το βράδυ 10 Ιουλίου, οι εφετινές επετειακές -  εορταστικές εκδηλώσεις «Φιλελλήνια 2022».


 


Χαιρετισμό απεύθυναν η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα Ροζίνα Βαβέτση, ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα, κ. Artur Lompart, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Βελέντζας, πρόεδρος της Εταιρίας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.


 


Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κόμης Paul Normann, απόγονος του μεγάλου φιλέλληνα, στρατηγού Karl Friedrich Lebrecht von Normann, αρχηγού του Ελληνικού Τακτικού Στρατού το 1822.


 Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά έδωσε η χορωδία Dresdner Kreuzchor, μια χορωδία που διεύθυνε στο παρελθόν  ο Γερμανός φιλέλληνας μουσουργός, Johann Daniel Elster ο οποίος συμμετείχε στη μάχη του Πέτα.


 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με το διεθνές μετάλλιο Lord Byron τιμήθηκαν ο Κόμης Paul Normann και ο μαέστρος της χορωδίας της Δρέσδης Roderich Kreile.


Επίσης, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο Πέτα, βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στον μαθητικό διαγωνισμό ο οποίος αφορούσε στη μάχη του Πέτα, ένας διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]