ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Άνοιξε τις πύλες της η 1η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Πρέβεζα!


 Άνοιξε τις πύλες της η 1η έκθεση τοπικών προϊόντων στην Πρέβεζα

Τη δυνατότητα να δουν και να γευτούν τοπικά προϊόντα έχουν όσοι επισκέπτονται «1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας», που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Πρέβεζας, στην παραλία σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Πρέβεζας, στην καρδιά της πόλης και συνεχίζεται έως και αύριο Κυριακή .

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Παρασκευή το βράδυ και οι επισκέπτες γνώρισαν 25 επιχειρήσεις τυροκομικών,ελαιολάδου, μελιού, αλλαντικών, ούζου, τσίπουρου, αρωματικών φυτών κ.ά. Επίσης, υπήρχε μία κουζίνα, όπου οι επαγγελματίες σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων κύριοι Τόλης και Βρεττός μαγείρευαν και πρόσφεραν στο κοινό εδέσματα, χρησιμοποιώντας προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων.

Το παρών στα εγκαίνια το βράδυ της Παρασκευής έδωσε και η θεματική αντιπεριφερειάρχες  Π.Ε. Ηπείρου, κ. Γιώτα Ναυρόζογλου υπεύθυνη αγροτικής ανάπτυξης η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης στηρίζει διαχρονικά τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν. "Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, στόχος είναι να συνδυαστεί ο τουρισμός με τη γαστρονομία" είπε η κ. Ναυρόζογλου.


Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια η έκθεση να μεγαλώσει και να γίνει θεσμός είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μπούρης  και δήλωσε ικανοποιημένος που σε μία δύσκολη συγκυρία γίνεται αυτό το εγχείρημα, ευχαριστώντας τους εκθέτες το Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και δήλωσε "Τα τοπικά προϊόντα και η τοπική γαστρονομία προσδίδουν ταυτότητα σε έναν τόπο". Για τρεις ημέρες επισκέπτες και κάτοικοι της Πρέβεζας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν από το αγνό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, ως το μέλι και τα προϊόντα μελιού αλλά και το ούζο και τα λικέρ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που συντόνισε η Έλενα Ράπτη, παραβρέθηκαν ακόμη ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο θεματικός αντπεριφερειάρχης κ Χρήστος Ματσίρας για θέματα προστατευόμενων περιοχών, εξωστρέφειας και καινοτομίας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου, ενώ μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.

Η έκθεση με δωρεάν είσοδο για το κοινό θα είναι ανοιχτή σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή τις ώρες 19:00-24:00.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]