KKE -KNE:Εκδήλωση για τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


 Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων ΚΚΕ - ΚΝΕ

Εκδήλωση για τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ

Σήμερα, Κυριακή 12 Ιούνη, 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκδήλωση αφιερωμένη στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΔΣΕ με ομιλητή τον Γιώργο Πρέντζα, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Την ανωτερότητα του νέου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη συγκρότηση και λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και την υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στον θάνατο που έδωσαν οι υγειονομικοί μαχητές, τιμούν και αναδεικνύουν οι Οργανώσεις Ιωαννίνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Μέσα από την εκδήλωση αναδεικνύεται μία σημαντική πλευρά της δράσης του ΔΣΕ, αυτή της πάλης των μαχητών και των λιγοστών γιατρών και άλλων υγειονομικών ενάντια στον θάνατο, αλλά και το μεγαλείο της αντοχής των μαχητών του ΔΣΕ, που ξεπερνάει πολλές φορές τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας.

Τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας θρυμμάτισαν τη βιτρίνα του καπιταλισμού. Ποτέ η ανθρωπότητα δεν είχε τόσα επιστημονικά και υλικά μέσα στη διάθεσή της για να δώσει την μάχη για την προστασία της υγείας και της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων. Αντί αυτού οι εκατόμβες νεκρών είναι το αντίτιμο της υποταγής της υγείας και της ανθρώπινης ζωής στο καπιταλιστικό κέρδος.

Στον αντίποδα η οργάνωση του υγειονομικού συστήματος στον ΔΣΕ βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο ανέδειξε από τη μια την ανωτερότητα του νέου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, σώζοντας χιλιάδες ζωές σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες, και από την άλλη το μεγαλείο της πάλης του λαού όταν χειραφετείται από την αστική τάξη και αποφασίζει να αγωνιστεί εναντίον της με όλες τις μορφές πάλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]