H ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο - Επιστημονική διάλεξη με θέμα: «Κοτόπουλο: ένα λειτουργικό τρόφιμο, σύμμαχος στην υγεία»- Στόχος η ενδελεχής ενημέρωση των Παιδιάτρων


Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετείχε στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

Στο πλαίσιο του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Κοτόπουλο: ένα λειτουργικό τρόφιμο, σύμμαχος στην υγεία», με στόχο τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση των Παιδιάτρων, αλλά και των φοιτητών Παιδιατρικής, για τη διατροφική αξία των πουλερικών ευρύτερα, τα πρότυπα ευζωίας που ακολουθούνται κατά τη διαδικασία εκτροφής από την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ καθώς και τα μοναδικά διατροφικά οφέλη που έχει το Ελαιοπουλάκι. 

Ομιλήτριες στη διάλεξη ήταν η κα Ρένα Ι. Κωστή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η κα Μαρία Σιμιτοπούλου, R&D Manager στην εταιρεία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Ανδρέας Κωσταντόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας. 

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, τονίστηκε ότι συγκριτικά με άλλα είδη κρέατος, τα πουλερικά φαίνεται να είναι σχετικά χαμηλά σε λιπαρά και παράλληλα αποτελούν πηγή Β12, νιασίνης και υδατοδιαλυτών βιταμινών, ενώ η περιεκτικότητα σε σίδηρο δεν θεωρείται αμελητέα, ειδικά σε συγκεκριμένα μέρη του κοτόπουλου, όπως είναι το μπούτι. H επιστημονική ομάδα της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, μετά από πολυετή έρευνα, εισήγαγε για πρώτη φορά στη διατροφή των πτηνών το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο σε συνδυασμό με το ελληνικό καλαμπόκι, προσδίδει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο τελικό προϊόν. Το γεγονός αυτό, συνδυαστικά με τις άριστες συνθήκες εκτροφής, που πληρούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις του Animal Welfare, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας. 

Σύμφωνα με έρευνες, το Ελαιοπουλάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, και την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε σελήνιο, ενισχύοντας μεταξύ άλλων τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα αλλά και προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες (αντιοξειδωτική δράση).

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ θα συνεχίσει να επενδύει σε νέα, καινοτόμα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και να βρίσκεται σταθερά δίπλα στην ιατρική και επιστημονική κοινότητα της χώρας, και τους σύγχρονους γονείς, παρέχοντας ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί και τη διατροφική αξία των προϊόντων που παράγει.


Λίγα λόγια για την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε.

Ο Νικόλαος και η Παναγιώτα Αγγελάκη δημιούργησαν, το 1962, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στη Χαλκίδα της Εύβοιας. Με αφοσίωση και μεράκι, η εταιρεία εξελίχθηκε, σταδιακά, σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής κοτόπουλου. Από το 1992, διατηρεί υπερσύγχρονη μονάδα στην περιοχή του Πούρνου Ευβοίας και αποτελεί σταθερό πυλώνα τόσο ανάπτυξης, για την ελληνική περιφέρεια, όσο και στήριξης της οικονομίας. 

Σήμερα, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συντηρώντας άμεσα πάνω από 200 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα εκατοντάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η νέα γενιά της οικογένειας Αγγελάκη, ο Θάνος και ο Ταξιάρχης, συνεχίζοντας αναλλοίωτη τη φιλοσοφία μιας παραδοσιακής οικογενειακής επιχείρησης. Σταθερή επιδίωξη της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με σεβασμό στον άνθρωπο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θάνος Αγγελάκης, παραμένει σταθερός στο όραμά του: η ποιότητα να μην θυσιάζεται ποτέ στον βωμό της ποσότητας, με τα προϊόντα της εταιρείας να παραμένουν κορυφαία σε γεύση και να μη θυμίζουν σε τίποτα τυποποιημένα προϊόντα χωρίς φαντασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]