Έρχεται κατασκήνωση ημέρας για τα παιδιά: Τι είναι, πώς θα λειτουργεί και ποιους θα αφορά

 


Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η κατασκήνωση ημέρας για τα παιδιά έδωσε το πρωί της Τρίτης η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο MEGA.

Φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα camp, τα  κέντρα ημέρας μέσω ενός νέου ΕΣΠΑ και τα παιδιά  θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό  για 1 μήνα με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια  με τα οποία πηγαίνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι ” η  μητέρα θα λαμβάνει  ένα voucher, ένα κουπόνι το οποίο θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει είτε στο δήμο είτε σε κάποιο ιδιώτη ακριβώς όπως κάνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς  έτσι ώστε για 1 μήνα το παιδί της να πηγαίνει σε μια κατασκήνωση ημέρας. Δηλαδή να μην φεύγει  το παιδί να πηγαίνει στην εξοχή …να κοιμάται κάπου αλλού , αλλά  να πηγαίνει με πούλμαν που θα πληρώνει το κράτος μέσω αυτού του κουπονιού, να πηγαίνει κάπου κοντά, να απασχολείται δημιουργικά μέσα στην  ημέρα, να κάνει αθλητικές δραστηριότητες.  Aυτό θα μπορεί να το κάνει είτε ο δήμος είτε κάποιος ιδιώτης ο οποίος τρέχει το πρόγραμμα αυτό και λαμβάνει το κουπόνι  από το κράτος για τις περιπτώσεις που τους καλύπτει το εισοδηματικό όριο”  συμπλήρωσε.


Camp, τα  κέντρα ημέρας για τα παιδιά: Πότε θα ξεκινήσει αυτό 

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει αυτό για τα παιδιά.” Ξεκινάει η  οργάνωση του μέσα στη χρονιά. Kαταφέραμε και το εντάξαμε στο νέο ΕΣΠΑ  που ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα  με το  Πρωθυπουργό στην Καλαμάτα και ξεκινά τον επόμενο Ιούνιο “, απάντησε

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]