Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Στέγη και εκπαίδευση για όλους τους πρόσφυγες
Η διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί βασικό ζητούμενο στις χώρες υποδοχής των προσφύγων και απομένουν να γίνουν πολλά βήματα στην κατεύθυνση αυτή. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που γιορτάζεται στις 20 Ιουνίου αποτελεί ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η στέγαση και η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι τα σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει πολλούς αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ακόμη και ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις, όπως μητέρες με μικρά παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένους και μακροχρόνια ασθενείς, να ζουν σε επισφαλείς συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τους αιτούντες άσυλο, διαπιστώνεται η αυξανόμενη απομόνωσή τους σε κλειστές, ελεγχόμενες δομές, χωρίς εξασφαλισμένη πρόσβαση σε βασικά αγαθά. 

Στους Ξενώνες και τα Διαμερίσματα που υποστηρίζει η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε όλη την Ελλάδα διαβιούν κατά την τρέχουσα περίοδο περίπου 500 πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι και γυναίκες που αποτελούν ευάλωτες περιπτώσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]