Έρχονται τα λάστιχα χωρίς αέρα - Ο τρόπος κατασκευής τους

Την επανάσταση στον αυτοκινητικό κόσμο είναι αποφασισμένες να φέρουν οι διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες κατασκευής ελαστικών, δημιουργώντας ελαστικά τα οποία δεν θα έχουν αέρα στο εσωτερικό τους.


Μία από τις εταιρείες που ηγούνται των εξελίξεων προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Michelin, η οποία έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στην εξέλιξη ελαστικών χωρίς αέρα, υπό την ονομασία Uptis.


Τι είναι τα ελαστικά δίχως αέρα

Μετά από 10 χρόνια εξουθενωτικών ερευνών και 50 αιτήσεις για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η Michelin έχει έτοιμα τα Uptis (Unique Puncture-proof Tire System). Το ελαστικό αποτελείται κυρίως από καουτσούκ και υαλοβάμβακα, την ίδια ώρα που το εξωτερικό πέλμα του είναι φτιαγμένο κυρίως από αλουμινίο.


Το ελαστικό Uptis είναι πιο παραμορφώσιμο συγκριτικά με τα υπάρχοντα προϊόντα της αγοράς, και ταυτόχρονα είναι πιο ανθεκτικό στις καταπονήσεις, δεν χρειάζεται αέρα, δεν κινδυνεύει με κλατάρισμα και το προσδόκιμο ζωής του είναι σημαντικά μεγαλύτερο.


Ένα ακόμα μεγάλο προσόν των ελαστικών δίχως αέρα είναι το γεγονός ότι δεν απελευθερώνουν τα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τον πλανήτη αλλά και το αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων μικροπλαστικά σωματίδια.


πηγή dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]