Ν. Ανδρουλάκης: Έρχονται δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες, να ληφθούν τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση

 «Το κόστος ζωής έχει γίνει ανυπόφορο και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει καταρρεύσει. Τώρα λοιπόν, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης» τόνισε ο σήμερα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κατά την περιοδεία του στο εμπορικό κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές κι άκουσε τα παράπονά τους για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και το ράλι ανατιμήσεων σε καύσιμα και προϊόντα. Όπως επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης:


Ακρίβεια


«Έρχονται πολύ δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες. Η κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να μην παίρνει αποφάσεις για την λήψη ουσιαστικών μέτρων και να έχει ως άλλοθι ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο. Θέλω να σας πω ότι 1 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα είναι τα παραπάνω έσοδα μόνο από το ΦΠΑ σε σχέση με όσα είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό. Άρα χώρος υπάρχει, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Για αυτό, άμεσα, από αύριο το πρωί, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».


Τουρκική προκλητικότητα


«Έχουμε μπει σε μία νέα περιπέτεια με την Τουρκία και ως Ελλάδα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα η θεώρηση του κ. Μητσοτάκη, όταν συνάντησε τον κ. Ερντογάν πριν από κάποιους μήνες, ότι πάμε σε μία νέα εποχή σταθερότητας με την Τουρκία, ήταν εκτός πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις. Απέναντι λοιπόν σε αυτήν τη στρατηγική του Ερντογάν, βαθιά αναθεωρητική που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, η απάντηση πρέπει να είναι σαφής και ευρωπαϊκή: εμπάργκο όπλων. Όποια χώρα από την Ευρώπη πουλάει όπλα στην Τουρκία υπονομεύει την αλληλεγγύη, υπονομεύει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]