Για το κλείσιμο της Ερασιτεχνικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

 


Η φετινή χρονιά των θεατρικών εργαστηρίων έφτασε στο τέλος της και ήδη προετοιμαζόμαστε για τις νέες θεατρικές αναζητήσεις της Ερασιτεχνικής Σκηνής, η οποία και θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων φέτος κινήθηκε πάνω στην ιδέα «Παίζω Κάνοντας Θέατρο» συμπεριλαμβάνοντας ποικίλες ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Λειτούργησαν τμήματα που απευθύνονταν σε παιδιά, σε έφηβους, ενήλικες και ΑΜΕΑ. Επίσης για πρώτη φορά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Περάματος (ICSD) τμήμα θεατρικής εκπαίδευσης σε εβδομαδιαία βάση. Το ΔΗΠΕΘΕ επεκτάθηκε και στις αίθουσες των σχολείων προσφέροντας στους μαθητές της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης το αντιπολεμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο». Αντίστοιχα στην παγκόσμια μέρα της Μητέρας και σε συνεργασία με τη Μέριμνα το τμήμα ενηλίκων του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε το πρόγραμμα «Θα σ΄αγαπώ ότι και εάν γίνει», βασισμένο στο ομότιτλο παραμύθι της Depi Gliori. Οι σκηνοθέτιδες / εμψυχώτριες - εισηγήτριες της ερασιτεχνικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου και Άννα-Μαρία Μπούτνιοκ καταθέσαν το καλλιτεχνικό στίγμα τους δουλεύοντας αμέριστα για έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς του Θεάτρου, τη θεατρική εκπαίδευση και δημιουργία. 

Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί όλους αυτούς που δουλέψαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων όπως και τους μικρούς και του μεγάλους φίλους του Θεάτρου που μας τίμησαν με την παρουσία τους στα θεατρικά εργαστήρια της ερασιτεχνικής σκηνής. 

Σας περιμένουμε να παίξουμε και να ασχοληθούμε δημιουργικά πάλι κάνοντας Θέατρο από τον Οκτώβριο.


«Μαζί γνωρίσαμε και εξερευνήσαμε τον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού όπου ένα πανί μπορεί να μεταμορφωθεί σε μία απέραντη θάλασσα και ένα μουσικό όργανο να μας κάνει να πιστέψουμε πως είμαστε πράγματι στο δάσος. Όπου ο καθένας μας, μπορεί να ανακαλύψει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».

Κ. Κωνσταντοπούλου 


«Στόχος των τμημάτων αυτών η εκπαίδευση, μικρών και μεγάλων, που ήρθαν σε επαφή με το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της πολύπλευρης αυτής τέχνης που έχει ως βασικό εργαλείο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του».

Αν.-Μ. Μπούτνιοκ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]