Δήμος Ιωαννιτών:Ενημερωτικές ημερίδες από αύριο για την κυβερνοασφάλεια
Τρεις ενημερωτικές ημερίδες συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και το Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια ενώ τις δράσεις στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία θα τις «μεταφέρει» και σε άλλες περιοχές.


Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν από τις 17 μέχρι τις 19 Ιουνίου. 

Οι κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο στρατηγός ε.α. Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου  Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Ειδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Ιδρυτής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛΑΣ και Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και η Καλλιόπη Ιωάννου Καλλιόπη,  Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)-  Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp. 

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Αίθουσα "Βασίλειος Πυρσινέλλας", Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

ΩΡΑ: 12.30 μμ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου», Πέραμα Ιωαννίνων

ΩΡΑ: 18.00 μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ανατολής  

ΩΡΑ: 11.00 πμ

«Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες. Τα θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αγγίζουν όλους μας και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να προσκαλέσουμε τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Στις μέρες μας η πλοήγηση στο διαδίκτυο προϋποθέτει χρήστες με γνώση καθώς τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών μέσω διαδικτύου έχουν αυξηθεί» υπογράμμισε ο κ. Βάββας. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τις πρωτοβουλίες αυτές και θα προχωρήσει σε ανάλογες ημερίδες και σε άλλες περιοχές.

«Η χρήση του διαδικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά. Πρέπει να πάρουμε μέτρα για την ασφαλή χρήση. Έχουν συμβεί άσχημα γεγονότα, έχουμε χάσει ανθρώπους και νέους. Έτσι η Περιφέρεια αξιοποιώντας κι άλλους θεσμικούς φορείς θα επεκτείνουμε τις ημερίδες αυτές και σε άλλες περιοχές» ανέφερε ο κ. Πότσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]