Άδειες υπαίθριου εμπορίου -Τί πρέπει να ξέρετε


 Ενημέρωση για χορήγηση- ανανέωση 

αδειών υπαίθριου εμπορίου


 Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  ενημερώνει τους κατόχους αδειών Υπαίθριου Εμπορίου      ( παραγωγούς και επαγγελματίες  )  για τα εξής: 


1.   Σύμφωνα με το Ν. 4849/2021 ( άρθρο 53 ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδια αρχή για την έκδοση, χορήγηση και ανανέωση αδειών  υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου, για όσους δραστηριοποιούνται στο Νομό Ιωαννίνων, είναι  το Τμήμα Εμπορίου  και Τουρισμού Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων . 

2. Επίσης με τον ίδιο Νόμο όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ( άρθρο 28 ) η υπηρεσία μας είναι αρμόδια και για την έκδοση, χορήγηση και ανανέωση την έκδοση, χορήγηση και ανανέωση  αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές που βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων.

3. Επιπλέον με το άρθρο 66 του ιδίου Νόμου οι υφιστάμενοι κάτοχοι αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή οι οποίοι κατά την έναρξη ισχύος του παραπάνω Νόμου                              ( 1 Φεβρουαρίου 2022)   δεν έχουν ανανεωθεί, μπορούν να ανανεωθούν εντός 6 μηνών , δηλαδή μέχρι 31 Ιουλίου 2022. Αν η ημερομηνία αυτή παρέλθει άπρακτη οι παλαιότερες άδειες καταργούνται οριστικά.   


Τα παραπάνω σχετικά με την ανανέωση παλαιών αδειών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στις εξής περιπτώσεις :

Α. Για όσες άδειες έχουν ανακληθεί οριστικά με προγενέστερο Νόμο.

Β. Για τις άδειες που οι κάτοχοί τους  έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος. 

Γ. Για τους παραγωγούς που είχαν υπαχθεί στην παρ. 4 του άρθρου 13 του Ν. 4497/2017 ( ΦΕΚ 171 Α )


Για όλα τα παραπάνω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Π.Ε Ιωαννίνων ( γραφεία 103-106 ) της Περιφέρειας Ηπείρου, και στα τηλέφωνα 2651087103 έως 87106.

        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]