Εργατικό Κέντρο Άρτας:Κινητοποίηση για τις διακοπές ρεύματος

 


Ρεύμα φτηνό για όλο το λαό,

ΔΕΗ για το λαό και όχι το κεφάλαιο το πολυεθνικό.

Συγκέντρωση Πέμπτη 16 Ιουνίου

8.30 μ.μ  στην Πλ. Κιλκίς 

Οι πανάκριβοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, που περιέχουν την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, έχουν προκαλέσει ηλεκτροσόκ στις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε λογαριασμούς της τάξης των 800€ και των 1000 €. 

Εδώ και χρόνια, πολλά νοικοκυριά, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, αντιμετώπιζαν αδυναμία στην αποπληρωμή και έρχονταν αντιμέτωποι με το «κομμένο» ρεύμα. Ωστόσο, σήμερα οι αποκοπές ρεύματος παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας για όσους αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος της ενέργειας που για πολλούς υπερβαίνει ακόμα και το μηνιαίο εισόδημά τους. Η «ενίσχυση» στους λογαριασμούς από το Ταμείο Πράσινης Μετάβασης αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό, είναι σταγόνα στον ωκεανό, αφού το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής είναι πολλαπλάσιο. 

Τα στοιχεία αντανακλούν μια νοσηρή πραγματικότητα. Σε ημερήσια βάση εκτελούνται από το ΔΕΔΔΗΕ 1000 με 1100 διακοπές και τώρα ήρθαν πολλές εντολές για διακοπή και στην Άρτα, τις οποίες διατάσσουν οι  πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας. Η τάση αυτή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα το επόμενο διάστημα με τραγικές συνέπειες. Ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για τις επανασυνδέσεις ρεύματος οι πάροχοι ζητάνε ως προπληρωμή το μεγαλύτερο μέρος της οφειλής με αποτέλεσμα να μην καθίσταται εφικτή η επανασύνδεση. 

Πρόκειται για τον  απόλυτο ορισμό της  βίας,

να μένουν οικογένειες χωρίς ρεύμα στο 2022!

Να μην μπορούν να ικανοποιήσουν τις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες, στερούμενοι τα στοιχειώδη. Να μη μπορούν να μαγειρέψουν, να μην έχουν φως το βράδυ, να μην έχουν ζεστό νερό, αλλά ούτε θέρμανση/ψύξη. Να μην μπορούν να ανοίξουν το κατάστημα τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. 

Κυβέρνηση και ΔΕΔΔΗΕ να μην κρύβονται πίσω από την τήρηση των όρων συμβατικών υποχρεώσεων με τους παρόχους. Είναι πολιτική η ευθύνη για την «απελευθέρωση» στην αγορά ενέργειας, είναι πολιτική η ευθύνη για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην ενέργεια, διασφαλίζοντας τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων και καταδικάζοντας το λαό στην ενεργειακή φτώχεια και την ανέχεια. 

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει όλα τα μέτρα και να μην αφήσει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. 

Απαιτούμε:  

• Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές του ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα.

 • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. 

• Κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.  

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]