ΛΑΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ «Σοβαρευτείτε κ. Καχριμάνη και αφήστε τα φτηνά τεχνάσματα απέναντι στη ΛΑΣΥ»


Η σημερινή απάντηση της περιφερειακής αρχής αθροίζεται σε πολλές που έχει δώσει τους τελευταίους μήνες και είναι του τύπου «πετάω την μπάλα στην εξέδρα». Ξεχωρίζει όμως από τις προηγούμενες κι αυτό γιατί  φτηναίνει πολύ το περιεχόμενό της με ανακρίβειες και ψέματα.


 


Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο περιφερειάρχης ΔΕΝ έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις του επικεφαλής της ΛΑΣΥ, παρά μόνο δέχτηκε επικριτικές παρατηρήσεις τις οποίες έκανε  αποδεκτές παρουσία των μελών της οικονομικής επιτροπής.


 


Παρατήρηση 1η: η  εισήγηση για το Κλειστό ήταν παραπλανητική για τα μέλη της επιτροπής καθώς αναφερόταν σε μελέτη τοποθέτησης του κλειστού ενώ το μελετητικό γραφείο όπως αποδέχτηκε ο περιφερειάρχης θα αναλάβει το σύνολο των μελετών που χρειάζεται το κλειστό (αρχιτεκτονική, περιβαλλοντική μελέτη κ.α.). Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην απάντηση της περιφερειακής αρχής αναφέρεται, σε αντίθεση με το τι γράφεται στην σχετική εισήγηση,  ότι «ο μελετητής που θα προσληφθεί θα κάνει την μελέτη συναρμολόγησης»!!! Μάλιστα σχολίασε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να κάνουν τέτοιες μελέτες !!!!


 


 Παρατήρηση 2η:  υπάρχει αντίφαση στο γεγονός ότι ένα έργο που μέχρι στιγμής έχει αναλάβει το περιφερειακό ταμείο, τις μελέτες του τις χρηματοδοτεί όχι το ίδιο, αλλά η περιφέρεια δια της οικονομικής επιτροπής, αντίφαση την οποία επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ και οδήγησε τον περιφερειάρχη να αποκαλύψει ότι το έργο από εδώ και πέρα το αναλαμβάνει η περιφέρεια, απλά ο ίδιος χρησιμοποίησε το περιφερειακό ταμείο στην αρχή για να πάρει τα 2,5 εκατομ. για την αποσυναρμολόγηση και την μεταφορά!!!


 


Παρατήρηση 3η : η αναφορά στην εισήγηση  «περί ένταξης σε χρηματοοικονομικό σχήμα υλοποίησης του έργου» είναι αυθαίρετη καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνημένη  πηγή χρηματοδότησης , γεγονός που οδήγησε τον περιφερειάρχη να απαντήσει ότι το μόνο που υπάρχει  είναι  κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για να χρηματοδοτηθεί στο μέλλον, εάν και εφόσον…  από την γενική γραμματεία αθλητισμού. Οι ευχές και οι υποσχέσεις σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις δεν αποτελούν χρηματοοικονομικό σχήμα !!!


 


 Το πιο ενοχλητικό ψέμα, όμως, της απάντησης της περιφερειακής αρχής αποτελεί η αναφορά ότι ο περιφερειάρχης έδειξε στον επικεφαλής της ΛΑΣΥ τα έγγραφα που έχει ζητήσει. Το μόνο που έδειξε ο κ. Καχριμάνης είναι μία πρόχειρη λογιστική σύγκριση με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑΣ». Σε αυτή αναφέρεται το κόστος του χύμα σίδηρου με βάρος ανάλογο αυτού που πήραμε με την μορφή σιδερένιου σκελετού,  σε σχέση με το κόστος αποσυναρμολόγησης. Αυτό που ζήτησε όμως η ΛΑΣΥ, μεταξύ όλων των άλλων εγγράφων, ήταν η μελέτη από την οποία να προκύπτει το κόστος αποσυναρμολόγησης των 2,5 εκατομ, ποσό το οποίο στην  «μελέτη ωφελιμότητας» λαμβάνεται ως δεδομένο !!!! και δεν υπολογίζεται από καμία μελέτη κόστους των εργασιών αποσυναρμολόγησης.


 


Στην απάντηση της η περιφερειακή αρχή αποφεύγει να απαντήσει στο κύριο ερώτημα : με ποιο δικαίωμα ξοδεύονται εκατομμύρια την στιγμή που δεν ξέρουμε εάν υπάρχουν οι εγγυήσεις για να πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα και αν αυτά οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου. ΚΑΙ χτίζει πάνω στην άμμο ΚΑΙ κορδώνεται ότι η άμμος είναι πέτρα ΚΑΙ φλομώνει τον Ηπειρωτικό λαό με ανακρίβειες.


 


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ή  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η περιφερειακή αρχή να κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη από την αρχή μέχρι το τέλος του έργου, ώστε να ξέρουν όλοι σε ποιο δρόμο, με ποια βήματα και με ποιο στόχο βαδίζει η περιφερειακή αρχή κάνοντας χρήση των χρημάτων του Ηπειρωτικού λαού ; ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.


 


Ξεχωριστή παρατήρηση βέβαια  αποτελεί το γεγονός ότι τα μέλη της οικονομικής επιτροπής από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, δεν είχαν ούτε ένα ερώτημα, ούτε μια διευκρίνιση, ούτε καν μια παρατήρηση να κάνουν στον περιφερειάρχη για το περιεχόμενο των εισηγήσεων, με αποτέλεσμα 50 θέματα να ολοκληρωθούν με τη μέθοδο «περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»,  γεγονός που πρέπει να κάνει ακόμη πιο ανήσυχους του Ηπειρώτες για την ποιότητα της εκπροσώπησής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]