Ιωάννινα:Κινητοποίηση από ΚΚΕ και ΚΝΕ ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ

 


Κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν εχθές το απόγευμα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Γιάννενα ενάντια στις επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της Λαμπρινής Βλάχου μέλος του Σ.Π Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας της ΚΝΕ που επικεντρώθηκε στην καταδίκη του στυγερού εγκλήματος, την απάνθρωπη δολοφονία δεκάδων ξεριζωμένων μεταναστών από την αστυνομική βία στην Μελίγια στα σύνορα του Μαρόκο με την Ισπανία. «Το έγκλημα στη Μελίγια δεν θα ξεχαστεί, ο καπιταλισμός δολοφονεί» τόνισε ανάμεσα στα άλλα, για να επισημάνει ότι πρόκειται για ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα του ιμπεριαλισμού της ΕΕ. 

Στη συνέχεια ακολούθησε κεντρική ομιλία από την Μαρία Ανδρεάδου γραμματέα της ΚΟ Ιωαννίνων και μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ. Στην ομιλία της χαρακτήρισε τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «αιχμή του δόρατος» για την περαιτέρω κλιμάκωση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικότητας σε βάρος των λαών της περιοχής, τονίζοντας ότι σηματοδοτεί κλιμάκωση και γενίκευση της σύγκρουσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο από τη μία και στο υπό διαμόρφωση ευρώασιατικό με επικεφαλής την Κίνα και τη Ρωσία από την άλλη. Ακολούθως επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ δεν είναι κομμένες από το έγκλημα στη Μελίγια, τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και τα παζάρια μεταξύ ΗΠΑ Τουρκίας, από τα βάσανα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής με αιχμή την ακρίβεια και τη φτώχεια που βιώνουν, «γιατί η ρίζα όλων αυτών είναι μία. Η μήτρα που τα γεννά είναι ακριβώς η ίδια, ο καπιταλισμός, η δίψα για κέρδη, οι ανυπολόγιστες θυσίες ανθρώπινων ζωών για να μη χαθούν τα κέρδη των λίγων».

Στη συνέχεια κατήγγειλε την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, για να καταλήξει ότι «οι κομμουνιστές αρνούμαστε να πορευτούμε σε μία πορεία προδιαγεγραμμένη, που φέρνει μόνο χειρότερα για το λαό. Χαράζουμε τη δική μας γραμμή, γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων στην ιστορική πάλη, για μία κοινωνία απαλλαγμένη από το κέρδος, τη φτώχεια, τους πολέμους,, τις κρίσεις, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

«Η συμπόρευση και ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στο λαϊκό κίνημα και στις εκλογές, είναι συμβολή στον αγώνα για την προοπτική, για τη μοναδική διέξοδο υπέρ του λαού, που είναι το σύγχρονο και αναγκαίο για τον 21ο αιώνα» τόνισε καλώντας σε πλατύ άνοιγμα να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ πλατιά μέσα στο λαό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]