ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Aπεργία ΠΟΕΔΗΝ 22/6/2022-Συγκέντρωση και στο νοσοκομείο Άρτας

 


Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Όλες και Όλοι στην απεργία στις 22 Ιούνη 2022

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βαδίζοντας στον τρίτο χρόνο διαχείρισης της πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους και το Νοσοκομείο της Άρτας, έχουμε προσφέρει τα μέγιστα και σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βαδίσει σε άλλο δρόμο: αυτόν της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών, του βαθέματος της εμπορευματοποίησης του δημόσιου αγαθού της υγείας. Το μότο είναι: υποστελέχωση, απολύσεις, ελαστική εργασία, υποχρηματοδότηση, περιορισμός λειτουργίας/ κλείσιμο τμημάτων και κλινικών, συγχωνευσεις δομών, ΣΔΙΤ, εντατικοποίηση της εργασίας, καμιά αύξηση σε μισθούς, αποκλεισμός από τα ΒΑΕ, 

Αυτός ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και το Νοσοκομείο Άρτας  και τα ΚΥ του νομού προφανώς. Άλλωστε και εδώ: 

Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου για μια ακόμη χρονιά κινείται στα ίδια επίπεδαπου κινείται τα 10 τελευταία χρόνιακαι προφανώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Για την ακρίβεια είναι μισός από τα έσοδα που βεβαιώνει το νοσοκομείο Άρτας στους ασφαλιστικούς φορείς. Και τουλάχιστον με βάση την θεωρία και τα πιστεύω και των σημερινών κυβερνόντων, με τους δικούς τους όρους περί κόστους, θα έπρεπε τουλάχιστον ο προϋπολογισμός λειτουργίας να ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα έσοδα που  βεβαιώνει το Νοσοκομείο και όχι ο μισός. 

Συζητάμε πλέον για ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. 

Οι κρίσεις για ιατρικό προσωπικό είναι παγωμένες εδώ και δυο χρόνια με τα οργανικά κενά στην ιατρική υπηρεσία να είναι της τάξης του 30%, θέσεις επικουρικού ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού δεν εγκρίνονται, προκειμένου να «μπουν» 2 θέσεις μόνιμου προσωπικού ΤΕ Νοσηλευτικής στον εξαγγελλόμενο εδώ και 2 χρόνια περίφημο διαγωνισμό κόπηκαν 2 οργανικές θέσεις Μαιών από τον οργανισμό, ακόμα και οι ανάγκες σε επικουρικό προσωπικό για λόγους διαχείρισης της πανδημίας είναι ελάχιστες ( μόλις 29 συνολικά επικουρικοί συνάδελφοι στο σύνολο του Νοσοκομείου). 

Και όχι μόνο δεν έρχεται κανένας μόνιμος ή έστω επικουρικός , αλλά απολύονται επικουρικοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας, το προσωπικό καθαριότητας/σίτισης  είναι έτοιμο να απολυθεί και να έρθει ο εργολάβος, αποσπάσεις/μετακινήσεις προσωπικού για άλλες δομές εγκρίνονται και γίνονται, οι μετακινήσεις προσωπικού είναι καθημερινό φαινόμενο  και το «εντέλλεσθε» εργασίας πάει σύννεφο. 

Οι άδειες του προσωπικού δεν δίνονται και ειδικά οι καλοκαιρινές, η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνεται γεωμετρικά, τα προγράμματα 24ωρης εργασίας «δεν βγαίνουν», εφημερίες, βάρδιες, υπερωρίες είναι απλήρωτες.

Οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι πάνω από μια δεκαετία, το αίτημα για ένταξη στα ΒΑΕ είναι στον κάλαθο των αχρήστων, το ανθυγιεινό επίδομα θα κομματιαστεί και θα κοπεί, η ακρίβεια καλπάζει, το ρεύμα και τα καύσιμα έχουν γίνει είδος πολυτελείας, ενώ σε λίγο το να πηγαίνεις σουπερ μάρκετ θα απαιτεί δήλωση «πόθεν έσχες». 

Την ίδια στιγμή που δις ευρώ δίνονται για πολεμικούς εξοπλισμούς, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αγορά εξοπλισμού στα σώματα καταστολής και την αστυνομία, η υγεία του λαού,  οι δομές και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ, έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Ζητάμε άμεσα να εγκριθούν όλες οι θέσεις για επικουρικό προσωπικό. 

Ζητάμε άμεσα μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου. 

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

Ζητάμε άμεσα κάλυψη όλων των οργανικών κενών. 

Ζητάμε άμεσα αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ζητάμε άμεσα αυξήσεις τους μισθούς μας – Ένταξη στα ΒΑΕ – Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα και επέκταση του σε όλους τους εργαζόμενους 

Ζητάμε άμεσα επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή εργασίας 

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας.Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της. 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 22 Ιούνη 2022.


Όλες και Όλοι στην απεργία στις 22 Ιούνη 2022

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]