Μαρία Θεοδωρίδου:Προσωρινά περιορισμένα τα δεδομένα για το όφελος του εμβολιασμού με 4η δόση στους 60 ετών και κάτω

 Διεθνώς παρατηρείται ένας αυξημένος αριθμός μολύνσεων ανέφερε κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι αυξημένες   μολύνσεις ωστόσο   κυρίως λόγω του εμβολιασμού οδηγούν ευτυχώς σε μικρότερο  αναλογικά αριθμό νοσηλειών .


"Η Εθνική Επιτροπή στις 27 Ιουνίου προχώρησε σε σύσταση η οποία παραμένει αμετάβλητη  και συνιστά την 4η δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και όσα διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων και επιπλέον άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών  ιδιαίτερα εκείνα  με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η δόση αυτή αναμένεται να μειώσει την πιθανότητα νοσηλειών .Η προστασία έναντι της ήπιας νόσου από τις παραλλαγές Ομικρον και περισσότερο έναντι της μόλυνσης φαίνεται ότι εξασθενεί σε μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την αναμνηστική δόση .

Αναφορικά με τα  άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας μικρότερης των 60 ετών  η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι τα δεδομένα για το πρόσθετο όφελος από την 4η δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια είναι προσωρινώς περιορισμένα ωστόσο συνεκτιμώντας την ασφάλεια των εμβολίων η Επιτροπή εισηγείται να παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού εξατομικευμένα με 2η αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών εφόσον το επιλέξουν μετά τη σύμφωνη ιατρική γνώμη .Υπενθυμίζεται ότι ο κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι η προστασία  έναντι της σοβαρής νόσου .Για το λόγο αυτό πρωταρχική σημασία έχει η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού στον πληθυσμό από την ηλικία των 5 ετών και άνω ,η χορήγηση 1ης αναμνηστικής δόσης στον ενήλικο πληθυσμό και 2η αναμνηστικής δόσης σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα των εμβολίων για τον κορωνοϊό οι συστάσεις διαμορφώνονται τον ίδιο χρόνο που εξελίσσονται οι   κλινικές μελέτες που θα στηρίξουν στο άμεσο μέλλον την αξία της όποιας παρέμβασης γίνεται για τους εμβολιασμούς ." ανέφερε η κ.Θεοδωρίδου .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]