ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα «Οι ανοιχτές διαδικασίες» και τα δικά μας (κυριολεκτικά) παιδιάΤρία σχεδόν χρόνια «Νέας Εποχής» και οι υποσχέσεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση που έδινε απλόχερα στους Γιαννιώτες ο κ. Ελισάφ για να υφαρπάξει τη ψήφο τους έχουν από καιρό πάει περίπατο. 

Μετά τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις για κάθε πιθανή και απίθανη υπηρεσία, και τις τακτοποιήσεις ημετέρων στις επιχειρήσεις του Δήμου, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες και μια πρωτοφανή προσπάθεια βολέματος δικών μας (κυριολεκτικά) παιδιών.

Η πρόσληψη του υιού του Αντιδημάρχου κ. Πήχα με 8μηνη σύμβαση σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος αποτελεί μείζον ηθικό ζήτημα και προκαλεί το κοινό αίσθημα και όσους παλεύουν καθημερινά για ένα τίμιο μεροκάματο στη δύσκολη εποχή που ζούμε. Η σκανδαλώδης αυτή απόφαση φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Δημάρχου ο οποίος προσπάθησε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πείσει τους Γιαννιώτες ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, καλύπτοντας πλήρως τον στενό συνεργάτη του. Μίλησε δε για «ανοιχτές διαδικασίες» ταυτίζοντας το νόμιμο με το ηθικό. Ποιες είναι όμως αλήθεια οι «ανοιχτές διαδικασίες» που επικαλείται ο κ. Ελισάφ;

1. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του λογιστή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EPIC δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στους δυο αρμόδιους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς, την Ένωση λογιστών και φοροτεχνικών και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

2. Η συνολική μοριοδότηση των υποψηφίων προέκυπτε κατά 50% από τη διαδικασία προσωπικής συνέντευξης, ώστε να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η πρόσληψη του εκλεκτού της Δημοτικής Αρχής, ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων. 

3. Ένα εκ των μελών της Επιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε η Διευθύντρια της Πολεοδομίας, της οποίας προΐσταται πολιτικά ο κ. Πήχας.

4. Κατατέθηκαν μόλις 2 υποψηφιότητες, η μια εκ των οποίων αφορούσε ενδιαφερόμενο ο οποίος δεν προσκόμισε καν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Όλα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα, με επίσημες αποφάσεις αναρτημένες στη Διαύγεια. Αυτές είναι οι «ανοιχτές διαδικασίες» του κ. Ελισάφ. 

Είναι βαθύτατα εκτεθειμένος στα μάτια των πολιτών. 

Μόνη διέξοδος για να διατηρήσει την όποια αξιοπρέπεια του απέμεινε είναι να ζητήσει συγγνώμη από τους χιλιάδες ανέργους του τόπου που δεν έχουν «στον ήλιο μοίρα» και να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

Αλλά αυτό απαιτεί πολιτική γενναιότητα, αρετή μάλλον άγνωστη στον κ. Ελισάφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]