Τέλος , μ΄ όσους χρωστούν σε Δήμους και ΔΕΥΑ .Αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας για οφειλή


 Σ΄ ένα πραγματικά ψηφιακό « άλμα» , με σημαντικότατες θετικές προεκτάσεις σ΄όλο το λειτουργικό φάσμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως σ΄ότι αφορά την ενίσχυση των οικονομικών τους και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών με ταυτόχρονη συρρίκνωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών , εισέρχονται οι δήμοι.

Ήδη , όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , το μέλος του και πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης &Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της, Γιάννης Τσιάμης , έχουν «ανοίξει»50 θυρίδες ισάριθμων δήμων στο gov.gr, που αφορούν σημαντικότατους τομείς και δράσεις, όπως σχετικά με το Κτηματολόγιο ,τα εγκαταλελειμμένα οχήματα κ.α .

Οι κυριότερη όμως είναι η εξής : Η αυτόματη δέσμευση φορολογικής ενημερότητας όταν υπάρχει βεβαιωμένη οφειλή στους ΟΤΑ .

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες και το οποίο θα απέτρεπε να φθάσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους , τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που είναι σήμερα .

Η εφαρμογή του μέτρου εναπόκειται ωστόσο και στην «ετοιμότητα» και βούληση του κάθε δήμου , να βεβαιώνει πάραυτα , σύμφωνα με το νόμο τις οφειλές και να μην τις αφήνει να «αιωρούνται» στο πλαίσιο κάθε λογής διαπλεκόμενων συναλλαγών .


Και κέντρο βεβαιωμένων οφειλών

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Τσιάμης , τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσει και η ψηφιακή πλατφόρμα του « Κέντρου Βεβαιωμένων Οφειλών προς ΟΤΑ».

Το οποίος , πρόσθεσε , θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες , χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο ΤΑΧΙ μέσω του gov.gr, να βλέπουν –ενημερώνονται για οποιαδήποτε οφειλή τους σε οποιοδήποτε δήμο της χώρας , ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι ίδιοι, και να την εξοφλούν πάραυτα διαδικτυακά .

/news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]