«Κλείδωσε» η έναρξη του προγράμματος για αγορά ηλεκτρικών συσκευών


 


Μέσα στο 3ο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Κλιματιστικά ,καταψύκτες και ψυγεία θα είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που οι δικαιούχοι θα μπορούν να διεκδικήσουν επιδοτήσεις με την κρατική ενίσχυση να φτάνει μέχρι έως και το 50% της αξίας των αγορών .


Όπως γράφει ο Βαγγέλης  Δουράκης στο enikonomia.gr απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να ανακυκλώσουν τις συσκευές που αποσύρουν. Πηγές του υπουργείου Ενέργειας δείχνουν ως την πλέον πιθανή ημερομηνία για να «ανοίξει» η ειδική πλατφόρμα όπου και θα υποβάλλονται οι αιτήσεις την 23η Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» έως τα τέλη του μήνα.

Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά ενώ η επιδότηση θα χορηγείται στους δικαιούχους με εκπτωτικό κουπόνι το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των  νέων ηλεκτρικών συσκευών .

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, καθώς οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

[με πληροφορίες από το enikonomia.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]