Γεράνια: Δημιουργήστε ολάνθιστα μπαλκόνια και βεράντες!


 Την άνοιξη, τα φυτώρια είναι γεμάτα με πολύχρωμα λουλούδια. Μια ατελείωτη ποικιλία σάς περιμένει να την ανακαλύψετε. Υπάρχει όμως ένα ευέλικτο καλοκαιρινό λουλούδι που μπορεί να λύσει σχεδόν κάθε πρόβλημα στο μπαλκόνι σας: το γεράνι. Ένα λουλούδι που μπορεί να μεταμορφώσει τα μπαλκόνια και τις βεράντες σε ολάνθιστους παραδείσους σε χρόνο μηδέν.



Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή τόσο πολύ όσο τα γεράνια, καθώς είναι λουλούδια που προσδίδουν μια αύρα διακοπών και ταυτόχρονα μια αίσθηση οικειότητας, Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ η ανθοφορία τους είναι πλούσια και συνεχής, χωρίς να χρειάζονται πολύ φροντίδα. Τα γεράνια είναι μέρος του καλοκαιριού όπως το πρωινό στο μπαλκόνι και το παγωτό φράουλα. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe αποκαλύπτουν πώς να μεταμορφώσετε κάθε μπαλκόνι και βεράντα σε μια ανθισμένη όαση με τα γεράνια που αγαπούν τον ήλιο. 

 



Χωρίς ημίμετρα


Προτείνουμε να φυτέψετε τα γεράνια μεμονωμένα σε μεγάλες γλάστρες, τις οποίες θα τοποθετήσετε τη μία δίπλα στην άλλη. Ανάλογα με το είδος της γλάστρας και το χρώμα των λουλουδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεσογειακή, ρουστίκ ή urban ατμόσφαιρα. Αξίζει να είστε τολμηροί και να τα συνδυάσετε, καθώς όσο μεγαλύτερη η ομοιότητα των γλαστρών, τόσο μεγαλύτερη μπορεί να είναι η ποικιλία των λουλουδιών που θα βάλετε μέσα. Σε ηλιόλουστα ή ημισκιερά μέρη, τα ορθοκλαδή και κρεμοκλαδή γεράνια είναι ιδανικά για φτιάξετε μια ωραία σύνθεση. Σε ένα πιο προφυλαγμένο μέρος, μπορείτε να φυτέψετε πελαργόνια με μεγάλα άνθη (Pelargonium grandiflorum) και αρμπαρόριζα (Pelargonium crispum).


 


Συμβουλές για περισσότερα λουλούδια


Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να τοποθετήσετε τις γλάστρες σε ομάδες και να αξιοποιήσετε μια ανθοστήλη ή μια σκάλα, για να εξοικονομήσετε χώρο και να χωρέσετε ακόμη περισσότερα λουλούδια. Επίσης, δεν χρειάζεται να ασχολείστε με το κάθε στοιχείο της σύνθεσης ξεχωριστά, όπως θα κάνατε αν το καθένα «ζούσε» αποκομμένο από τα άλλα. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε ένα νέο είδος ευελιξίας. Για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά θα αναπτύσσονται σωστά, οι γλάστρες πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 20cm ή η χωρητικότητά τους να ισοδυναμεί με δύο λίτρα χώμα.



 Χρωματικός συνδυασμός γερανιών


Αν καλοκαιρινή ευτυχία σημαίνει για σας μια πολύχρωμη ανθισμένη σύνθεση, τότε μπορείτε να συνδυάσετε τα γεράνια με άλλα καλοκαιρινά λουλούδια. Με το κόλπο της μίας γλάστρας, δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία σας. Ακόμα και πολυετή φυτά μπορεί να αποδειχτούν συμβατοί σύντροφοι για τα γεράνια.


Όσοι προτιμάτε μια αίσθηση φυσικότητας, μπορείτε να συνδυάσετε τα γεράνια με καλλωπιστικά αγρωστώδη, βότανα ή άγριες φράουλες. Τα γεράνια και τα βότανα είναι συμβατά όσον αφορά τη θέση που προτιμούν. Οι καλοκαιρινές συνθέσεις με φασκόμηλο, λεβάντα ή θυμάρι είναι πανέμορφες και προσφέρουν αρκετή τροφή στις μέλισσες και άλλα έντομα.


 Συμβουλές για την επιλογή συντρόφου (στη γλάστρα)


Σε πολύχρωμες ζαρντινιέρες ή γλάστρες, το γεράνι είναι το πλέον συμβατό ταίρι αν όλα τα φυτά μοιράζονται το ίδιο πάθος για ένα ηλιόλουστο ή ημισκιερό μέρος και δεν προσπαθεί κανένα να καταπιέσει το άλλο.


Φυτέψτε υπέροχα ορθοκλαδή γεράνια μαζί με λουίζα και καλιμπραχόα ή με υδροΰσσωπο (Sutera Cordata) και ντιάσκια. Τα πλούσια κρεμοκλαδή γεράνια αποτελούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό με τη λοβηλία. Πετούνια, ευφορβία (Euphorbia hypericifolia) και λαντάνα (Lantana Camera) – αυτά τα τρία όμορφα φυτά ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Συμβουλή: Οι ζαρντινιέρες που κρέμονται στο εσωτερικό μέρος του μπαλκονιού δεν θα προσφέρουν ευχαρίστηση στους γείτονες, αλλά στον ίδιο τον ιδιοκτήτη του μπαλκονιού!



Φυτεύοντας ζαρντινιέρες και γλάστρες στο μπαλκόνι


Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Αρχικά, καλύψτε το κάτω μέρος της γλάστρας με ένα στρώμα αποστράγγισης με θραύσματα τερακότας, κόκκους διογκωμένης αργίλου ή παρόμοια υλικά, έπειτα γεμίστε με χώμα το δοχείο, μέχρι τα τρία τέταρτα. Πιέστε ελαφρά το χώμα προς τα κάτω. Ποτίστε την μπάλα των ριζών με προσοχή και τοποθετήστε τη μέσα στο χώμα, σε απόσταση τουλάχιστον 20cm τη μία από την άλλη. Το πάνω τμήμα της μπάλας των ριζών πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια του χώματος. Προσθέστε περισσότερο χώμα, εφόσον χρειάζεται. Πιέστε τα φυτά προς τα κάτω. Η επιφάνεια του χώματος πρέπει να απέχει από το χείλος της γλάστρας 2cm. Μετακινήστε τη γλάστρα στην οριστική της θέση και ποτίστε. Σημαντικό: Ακόμα και οι ζαρντινιέρες με δεξαμενή νερού πρέπει να ποτίζονται τις πρώτες βδομάδες μέχρι να φυτά να σχηματίσουν νέες ρίζες.

www.pelargoniumforeurope.com

 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]