ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τη μνήμη του εθνικού ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη τίμησαν σήμερα στον τόπο γέννησής του το Δελβινάκι

 


Τη μνήμη του εθνικού ήρωα Χατζημιχάλη Νταλιάνη τίμησαν σήμερα σε μία λιτή εκδήλωση στον τόπο γέννησής του το Δελβινάκι, ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 194 χρόνων από το θάνατο του Χατζημιχάλη Νταλιάνη τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Χριστόδουλο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους φορείς στην προτομή του στο χώρο του Ηρώου Δελβινακίου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο Δημαρχείο με ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Θεοδοσίου που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ατρόμητου ήρωα αλλά και σε όλους τους σημαντικούς σταθμούς στον αγώνα του για την απελευθέρωση της χώρας καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Κόνιτσας. 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης μίλησε για τον «Ίππαρχο του αγώνος της παλιγγενεσίας» σημειώνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο η σχέση του Χατζημιχάλη Νταλιάνη με το Δελβινάκι κι επισήμανε ότι ολόκληρο το Πωγώνι και το έθνος υποκλίθηκαν στο αγώνα και τον ηρωισμό του για την απελευθέρωση της πατρίδας. «Το όνομα του Χατζημιχάλη Νταλιάνη είναι στενά συνδεδεμένο με τον αγώνα του Έθνους. Έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία και κατάφερε να ενώσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τούτα εδώ τα χώματα με τα χώματα της λεβεντογέννας Κρήτης. Οι σχέσεις που μας ενώνουν με το Δήμο Σφακίων είναι σχέσεις στενές και ιστορικές. Μάλιστα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον καπετάνιο του αγώνα, ο Δήμος Πωγωνίου έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Σφακιων διατηρώντας στο ακέραιο τον ισχυρό δεσμό που ανέπτυξε ο ήρωας  Χατζημιχάλης Νταλιάνης» σημείωσε. 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Γκόγκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Σταύρος Βιρβίλης, οι Αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Νίκος Γαλίτσης, Αριστοτέλης Βίλλης, Αναστάσιος Γιούνης και Σιούτης Μιχάλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Μάτσιας, ο πρώην Δήμαρχος Δελβινακίου Μενέλαος Βίλλης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δελβινακίου κ. Γιώργος Τσώνης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Νικηφόρος Γκουρομέτσιος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Νίκος Σουτόπουλος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Δελβινακίου καθώς και κάτοικοι της Κοινότητας Δελβινακίου. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]