ΑΣΥ ΠΓΝΙ. Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Μάη 2022

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Υ.) ΠΓΝΙ


                                     (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.)      20 Μάη 2022             


ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.


 ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.


  ***ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΠΑΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ.


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους οι οποίοι στήριξαν, μέχρι τέλους, το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ. Τους συναδέλφους που αψήφησαν εκβιασμούς και πιέσεις, παραμέρισαν υποσχέσεις, άντεξαν και έδωσαν ηχηρή απάντηση στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τα στηρίγματα του στο ΠΓΝΙ.  


Το ψηφοδέλτιο κατέγραψε εκλογικό άλμα σε σχέση με το 2018 για  ΔΣ συλλόγου. Από 142 ψήφους σε  999 ψηφίσαντες, έλαβε 332 ψήφους σε 1475 ψηφίσαντες, υπερδιπλασιάζοντας τις ψήφους, καταγράφοντας αύξηση 134%.  Η ΑΣΥ αύξησε το ποσοστό της  κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες από 14% στο 23%, λαμβάνοντας την 2η θέση (από 3η το 2018). Αύξησε από 1 σε 2 τις έδρες της, όσες και η ΕΑΠ η οποία έλαβε όμως 134 λιγότερους ψήφους!!! Για την ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΣΥ διπλασίασε τους αντιπροσώπους της από 3 σε 6.

 Το αποτέλεσμα είναι θετικό και ελπιδοφόρο  για την οργάνωση και την αλληλεγγύη των συναδέλφων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, τους ασθενείς σε πελάτες και τους υγειονομικούς σε οικονομικά αποδοτικούς «διεκπεραιωτές».  Από καλύτερη θέση μπορούν να αναδειχθούν προβλήματα  υγειονομικών και ασθενών , να ληφθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, δράσεις  σε κάθε κλινική και τμήμα, κόντρα στον εκφυλισμό και την μοιρολατρία.


      Η εκλογή του 1ου συμβασιούχου στο ΔΣ του συλλόγου από την ΑΣΥ είναι πραγματικότητα. Έσπασε έτσι ένα ταμπού χρόνων που διαμόρφωσαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, ότι οι συμβασιούχοι είναι 2ης κατηγορίας συνάδελφοι.


Το αποτέλεσμα για την ΑΣΥ αποτέλεσε καρπό της  επίμονης διαπάλης με την κυβερνητική πολιτική και  τους  εργοδοτικούς συνδικαλιστές στο ΠΓΝΙ. 


Ήρθε ως αποτέλεσμα της διαρκούς ενημέρωσης των συναδέλφων και της παρέμβασης για κάθε ζήτημα που ανέκυψε στο ΠΓΝΙ.  Ήρθε ως αποτέλεσμα της ανάδειξης της δυνατότητας να διαμορφωθεί ένα άλλο σωματείο, διεκδικητικό-αγωνιστικό στον αντίποδα του εκφυλισμένου παραρτήματος της  διοίκησης και 6ης ΥΠΕ. Με αυτούς του όρους διαμορφώθηκε και το ψηφοδέλτιο της ΑΣΥ.


ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΚΕ.


            Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ,  

                              ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


 Η ΔΑΚΕ στην ουσία έχασε μια έδρα, αφού η ΔΗΣΥ που αποτελούσε το 6ο μέλος της ΔΑΚΕ  δεν έβγαλε έδρα. Οι εκλογές είχαν νικητή την ΔΑΚΕ, η οποία όμως μη έχοντας την δυνατότητα να πείσει με την δράση της και την πολιτική που στήριξε, χρησιμοποίησε κάθε αθέμιτο μέσο και τραυμάτισε την ενότητα των συναδέλφων για να  πετύχει τη νίκη, έχοντας στο πλευρό της κυβερνητικούς μηχανισμούς εντός και εκτός ΠΓΝΙ .


           1ον Ο αντιδημοκρατικός αποκλεισμός των 200 επικουρικών και ειδικευόμενων γιατρών, δηλ. του κατώτερου στρώματος των γιατρών, άλλαξε και ποσοτικά και ποιοτικά το εκλογικό σώμα υποψηφίων και ψηφοφόρων.  Αποτέλεσαν ομάδα που η ΔΑΚΕ εκτιμούσε ότι δεν μπορεί να ελέγξει, γι΄αυτό την απέκλεισε.


  2ον Η μη εγγραφή 200 συμβασιούχων με δικαίωμα ψήφου στο μητρώο μελών από το προεδρείο της  ΔΑΚΕ, αποκάλυψε μια ακόμη μεθόδευση. Ενώ 400 συμβασιούχοι εγγράφησαν χωρίς την ενημέρωση των άλλων παρατάξεων στο μητρώο, το οποίο μας παραδόθηκε στις 3 Μάη δηλ. 6 ημέρες πριν την λήξη εγγραφών, οι υπόλοιποι 200, είτε είχαν καταθέσει αιτήσεις εγγραφής οι οποίες «χάθηκαν», είτε εξαπατήθηκαν από την ΔΑΚΕ καθώς είχαν λάβει κάρτα μέλους του συλλόγου θεωρώντας  ότι αυτό σημαίνει και ένταξη στο σύλλογο.  


Υπήρξαν ακόμη και  συμβασιούχοι που αναγκάστηκαν την ημέρα των εκλογών να φέρουν αποδεικτικό μισθοδοσίας για να ψηφίσουν, καθώς βρέθηκαν εκτός μητρώου από το προεδρείο της ΔΑΚΕ, ενώ πληρώνανε για τον σύλλογο.


3ον Η συμμετοχή 2 διευθυντών και 2 υποδιευθυντών στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, όλοι τοποθετημένοι από την παρούσα διοίκηση του ΠΓΝΙ, αποτέλεσε σαφές μήνυμα προς ….υφισταμένους. Το γεγονός  ότι η διοίκηση του ΠΓΝΙ προέβη σε μετακινήσεις νοσηλευτών σε αλλότρια καθήκοντα αλλά και σε αποσπάσεις εκτός ΠΓΝΙ 1 μήνα πριν τις εκλογές,  δείχνει την ενεργή εμπλοκή διοίκησης και 6ης ΥΠΕ στις εκλογές.


Άλλωστε δεν πέρασε 1 μήνας από όταν ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, συνοδεία του προέδρου  και της υποψήφιας διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας, περιόδευσαν στις κλινικές για πασχαλινές ευχές ….  «προσωπικής προόδου» των συναδέλφων. Τελικά ένας υποδιευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας εκλέχτηκε στο ΔΣ και αυτό αποτελεί μείζων θέμα και δείχνει το χάος που χωρίζει τη ΔΑΚΕ από την ΑΣΥ που εξέλεξε συμβασιούχο στο ΔΣ.

4ον Από ένα μεγάλο κομμάτι του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ των 90 υποψηφίων, καταδείχτηκε ότι το ιδιοτελές κίνητρο της προσωπικής αναβάθμισης κινητοποίησε υποψηφίους  με τρόπο  «τρομακτικό».


5ον Η ΔΑΚΕ στόχευσε στον φόβο των συμβασιούχων ΣΟΧ ότι μπορεί να απολυθούνε και υποσχέθηκε θέσεις στον εργολάβο, που κατά την ΔΑΚΕ… έρχεται άμεσα. Υπονόμευσε έτσι τους αγώνες που έγιναν για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Στράτευσε ΣΟΧ οι οποίοι στην γεν. συνέλευση ψήφισαν τον αποκλεισμό των συμβασιούχων γιατρών!! Στήριξε τον εργολάβο, χαρακτηρίζοντας «ψεύδη» τις απολύσεις 2 εργολαβικών καθαριστών από την ΜΕΛ2 λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, απειλώντας συμβασιούχους που τις καταγγέλανε, επιμένοντας ακόμα και όταν οι εργολαβικοί επαναπροσλήφθηκαν μετά από παρέμβαση της ΑΣΥ.


Η ΕΑΠ(ΣΥΡΙΖΑ) η οποία έδωσε στήριξη ανοχής στη ΔΑΚΕ ακόμη και στην 2χρονη παράταση της θητείας του εκφυλισμένου ΔΣ, δεν επένδυσε στη συνδικαλιστική δράση, αλλά  στην αναμονή  φθοράς της κυβέρνησης  για να αλιεύσει ψήφους. Δεν ήθελε και δεν πρόσφερε τίποτα στην αλλαγή  λειτουργίας και κατεύθυνσης του συλλόγου, το έδαφος του ΝΕΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΣΥ στρώθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης τους, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτός είναι ο λόγος που οι συνάδελφοι λένε ότι… «κι αυτοί τα ίδια κάνανε»


        Συναδέλφισσες-οι, παρότι οι συσχετισμοί παραμένουν αρνητικοί, δεσμευόμαστε ότι τα προβλήματα των κλινικών-τμημάτων, οι πιέσεις και αυθαιρεσίες, η ανισότιμη μεταχείριση, οι αναστολές εργασίας, τα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια κ.α. θα τεθούνε πιο έντονα στο κέντρο της δράσης του ΔΣ και των συνελεύσεων.


        αμέσως μετά το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ θα απαιτήσουμε γενική συνέλευση για να ληφθεί απόφαση για τη συλλογική μας στάση απέναντι στο πρόβλημα της τεράστιας επιβάρυνσης από την υποστελέχωση και τα έντυπα του ΟΔΙΠΥ, τη συλλογική μας στάση απέναντι στην αξιολόγηση-παγίδα, τις αναστολές εργασίας, αλλά και την οργάνωση κινητοποιήσεων για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος ΣΟΧ και να μην επιστρέψει εργολάβος.


        Σας καλούμε να μας απευθύνεστε για κάθε τι που απασχολεί την εργασιακή μας ζωή και χρίζει αντιμετώπισης.  Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας να ζωντανέψουν οι συλλογικές διαδικασίες και δράσεις. Να στηθούνε κι άλλες σωματειακές επιτροπές αγώνα, όπως αυτή των συμβασιούχων. Κανείς να μην αισθανθεί μόνος του. Κανείς να μην δεχτεί αποκλεισμούς. Κανείς να μην δεχθεί στέρηση δικαιωμάτων. 


         Άλλωστε δεν είμαστε μόνοι. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα άλλα αγωνιστικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της πόλης, έχουν αποδείξει ότι ήταν και είναι στο πλάϊ των μαχόμενων υγειονομικών.


ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ & ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]