Δίκη για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου:Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκαν μεσίτης και κοσμηματοπώλης

 


Σε 10ετή κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αποφασίζοντας να μην δοθεί αναστολή στην ποινή που τους επιβλήθηκε.


Με την απόφαση του δικαστηρίου ο μεν μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης που έχει συμπληρώσει τα 77 έτη θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον. Πλέον και οι δύο τίθενται σε καθεστώς κράτησης.


Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή στους δύο άνδρες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία (σσ: παράλληλη αυτουργία, χωρίς συναπόφαση, αλλά με συνεκτέλεση) για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.


Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της μετατροπής της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία, κάτι που θα επέφερε μεγαλύτερες ποινές, ενώ αθώωσε πλήρως τους αστυνομικούς που κατηγορούνταν. Η προκλητική αυτή απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. 


Το δικαστήριο μετά την απόφαση επί της ενοχής των δύο καταστηματαρχών έκρινε ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες των οποίων η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση τόσο του σύννομου βίου, όσο και της ειλικρινούς μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων για την πράξη.


Αρνητική πρόταση για την αναγνώριση ελαφρυντικών υπέβαλε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια και αντιθέτως φάνηκαν να μην έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]