Θάνος Πλεύρης:Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου -Που παραμένει


 Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε  νωρίτερα  την άρση  της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από 1 Ιουνίου μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη .
Αναλυτικά ο Υπουργός γνωστοποίησε :
"Από 1/06/2022 έως και 15 /09 /2022  αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση ,όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους .

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία ,στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις συναφείς δομές καθώς και στα ΜΜΜ αστικού τύπου όπως τα λεωφορεία , ο ηλεκτρικός ,το μετρό ,το τρόλεϊ και το τραμ.

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει νεότερη εισήγηση της Επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους αυτούς τους χώρους και ιδιαίτερα από τον πληθυσμό ο οποίος ανήκει στις ευάλωτες ομάδες."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]