ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιώργος Καραϊβάζ: Τρισάγιο στη μνήμη του δημοσιογράφου, ένα χρόνο μετά την δολοφονία του-Το συμβόλαιο θανάτου παραμένει ανεξιχνίαστο....

 


Σήμερα, 9 Απριλίου του 2021, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραβαϊάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο 53χρονος αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και διέφυγαν.


Το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του, παραμένει ανεξιχνίαστο. Τόσο οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή, όσο και οι πληρωμένοι εκτελεστές, που δολοφόνησαν σαν σήμερα τον αστυνομικό συντάκτη, παραμένουν άγνωστα πρόσωπα, με τις έρευνες μέχρι στιγμής να μην έχουν σημειώσει κάποια ουσιαστική πρόοδο.

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ και σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο που εκτελέστηκε, ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο. « Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ Δημήτρης και Στάθα σας καλούν όλους να παραβρεθούμε ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αλλά περιμένουμε δικαίωση. Η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει σε κύρια προτεραιότητα της την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ διασφαλίζοντας έτσι έμπρακτα τον σεβασμό της, στο ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σύζυγος του 53χρονου δημοσιογράφου, σε ανάρτησή της στο Facebook.



Το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της οικογένειας Καραϊβάζ, φίλοι και συνάδελφοι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας για να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο, όπου ο 53χρονος άφησε την τελευταία του πνοή τοποθετήθηκε μια αναμνηστική πλακέτα. Πρόκειται για πρωτοβουλία του φίλου του, ιδιωτικού ερευνητή, Γιώργου Τσούκαλη, ο οποίος και σήμερα είναι εκεί.


Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται επίσης η επί χρόνια συνεργάτιδά του και φίλη του Ζήνα Κουτσελίνη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, καθώς και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.


Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, όπου εργαζόταν, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα από ένα μικρό πάρκο, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είδε το δίκυκλο των εκτελεστών να τον πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, που είχε σιγαστήρα.


Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο πολλά άρθρα και ρεπορτάζ του 53χρονου δημοσιογράφου που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει προκύψει κανένα αξιόλογο εύρημα από τις έρευνες.


 zappit.gr

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα


Πηγή: Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]