ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ :Σε Πάτρα και Πρέβεζα σήμερα η σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων

 


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους δηλώνουν συνταξιούχοι από νομούς της Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση στην Πάτρα, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και των  Συλλόγων τους.


Το «παρών» δίνουν σωματεία από την Αχαΐα, την Ηλεία και την Κεφαλονιά. Δίπλα τους εκφράζουν αλληλεγγύη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τον πρόεδρο του, Δημήτρη Μαρμούτα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) με τον πρόεδρό της, Θανάση Βομπίρη.



Κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Σκιαδιώτη, Α' αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Νωρίτερα χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης και εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων που κάλεσαν στην ανάγκη συνέχισης της πάλης, καταδικάζοντας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας σ αυτόν.

Στην Πρέβεζα συγκέντρωση συνταξιούχων γίνεται αυτή την ώρα στον Φόρο, στο πλαίσιο της οποίας γίνονται ομιλίες.

Απαιτούν, άμεσα:


Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη.


Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.


Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.


Να μας αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.


Προσλήψεις γιατρών - νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.


Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]