ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Η επέτειος της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή στις κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες


 Στο πλαίσιο των κατά Κυριακήν Εσπερινών Ομιλιών, υπό τον γενικό τίτλο: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», την Κυριακή, 10 Απριλίου, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Αθανασίου ομιλητής ήταν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης του Οικουμενικοῦ Θρόνου π. Θωμάς Ανδρέου, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, με θέμα: «Ο Άγγελος της εν Σμύρνη Εκκλησίας Ιερομάρτυς Μητροπολίτης Χρυσόστομος και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες Αρχιερείς κατά την Μικρασιατική Καταστροφή».

Στην ομιλία του, με αφορμή την επέτειο της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Σήμερα θυμόμαστε με σεβασμό, τις θρυλικές μορφές των Μαρτύρων της Φυλής μας, των ανθρώπων που η αγάπη τους για τον Χριστό και την Ελλάδα, τους οδήγησε μέχρι και το θάνατο! Ναι! Ειρήνη μεταξύ των λαών! Τα ανθρώπινα λάθη δεν μπορούν να μας στιγματίζουν για πάντα! Όμως ποτέ λήθη! Τα κιβούρια των μαρτύρων έμειναν ανοικτά για να θυμίζουν πως υπέρτατο χρέος προς την Πατρίδα είναι το να μπορείς να δώσεις ακόμα και την ίδια σου την ζωή για αυτήν! Όχι! Το πρόβλημα μας πλέον δεν μπορεί να είναι με τους απογόνους όσων πρωτοστάτησαν στις ανθρώπινες θηριωδίες! Τι φταίνε οι επόμενες γενιές για τα λάθη τούτης της γενιάς!».

Η Ιερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό των Εσπερινών Ομιλιών, γι’ αυτό μετακαλεί και ειδικούς ομιλητές, ιδιαίτερα φέτος λόγω των επετειακών αυτών αφιερωμάτων, προκειμένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]