Ιωάννινα:Έναρξη των παραστάσεων Κεντρικής Σκηνής ΔΗΠΕΘΕ


 Στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων χθες Κυριακή 10 Απριλίου δόθηκε η πρώτη παράσταση, η οποία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και κέρδισε αμέσως το μεγάλο στοίχημα διοργανωτών και ηθοποιών: να δώσει απλόχερα γέλιο και πολύ καλή διάθεση. Οι παραστάσεις μετά την αναγκαστική ακύρωση του αρχικού προγραμματισμού, συνεχίζουν κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 έως τις 15 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Παρασκευή στις 15 Απριλίου στις 21:00.


ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΓΕΛΙΟ

«Η επιλογή έγινε μέσα από ένα πρίσμα που λέει ότι επιτέλους, μετά από δύο χρόνια, που ο κόσμος έχει μείνει στο σπίτι και έχει περιοριστεί σημαντικά, ήρθε επιτέλους η στιγμή να γελάσει με την καρδιά του, να ξεφύγει από τις ζόρικες σκέψεις και γιατί όχι να προβληματιστεί θετικά», είπε χαρακτηριστικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων κ. Χάρης Πεχλιβανίδης. 

Το «Δείπνο Ηλιθίων» είναι μια από τις πιο γνωστές κωμωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου.  Οι σπαρταριστές καταστάσεις που διαδραματίζονται στην πλοκή του έργου αποκαλύπτουν την αναγκαιότητα του ανθρώπου για αποδοχή. Υπάρχουν ηλίθιοι; Ποιος μπορεί να θεωρηθεί ηλίθιος στη κοινωνία μας;


 Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΩΝΑΣ

Στο σημείωμα του Μιχάλη Σιώνα, σκηνοθέτη της παράστασης αναφέρεται: “Αν το γέλιο λοιπόν, αποκαλύπτει ή κρύβει μια συνενοχή ή μια συνεννόηση, τότε μάλλον το φυσικό του περιβάλλον είναι η κοινωνία. Τι γίνεται όταν γελάμε με τα δάκρυα ενός ανθρώπου ή με το σφίξιμο στο λαιμό του όταν θυμώνει; Όταν γελάμε δηλαδή με τον άνθρωπο που δεν είναι συνένοχος ή δεν είναι σε συνεννόηση μαζί μας;


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Francis Veber

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας

Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Σκηνογραφία-ενδυματολογία: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Φωτισμοί: Χάρης Πάλλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Αχιλλέας Ντέντης

Παίζουν: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Γιολάντα Καπέρδα, Βίκτορ Μπενουζίλιο, Κατερίνα Σισίννι, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιώργος Χιώτης.





ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων κ. Χάρης Πεχλιβανίδης και η Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστούν τους χορηγούς της κεντρικής σκηνής  για την πολύτιμη  προσφορά και βοήθειά τους:

Το IDEAL HOME Ναυρόζογλου (Allabouthouse.gr).

Την εταιρεία Εστίασης Αφοί Κομπατσιάρη Α Ε. 

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (χορηγός επικοινωνίας).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Τιμές εισιτηρίων:

10€ γενική είσοδος, 

7€ μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, άτομα άνω των 65 ετών και 

3€ κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑΜΕΑ.

Για την είσοδο στο θέατρο απαιτείται ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και στοιχείο ταυτοπροσωπίας. 

Παραστάσεις στο θέατρο «Καμπέρειο» κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:00’.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]