ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΛΙ:ΔΡΩΜΕΝΟ -Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Ιωάννινα:Και οι φαρμακοϋπάλληλοι στην αυριανή απεργία

 


Καμιά εμπλοκή - καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, 

για την υπεράσπιση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος!

Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!


Το σωματείο φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 6 Απρίλη. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση για να μη πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο, να μην βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση των ανταγωνισμών τους στον έλεγχο των αγορών,  των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων. Στον επικίνδυνο δρόμο της εμπλοκής και συμμετοχής της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού,  με αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και με την προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος ο λαός πρέπει να δώσει βροντερή απάντηση.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από κανένα ληστή, πίσω από καμιά δύναμη δολοφόνων και εκμεταλλευτών που στραγγαλίζει και ξεζουμίζει τους λαούς. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω απ’τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων των όπλων.


Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και στην πάλη των λαών!


Η δικιά μας ομοψυχία βρίσκεται στον αγώνα για να μη πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάσταχτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 

Η ακρίβεια που ματώνει το λαό και βάζει φωτιά στο λαϊκό εισόδημα, είναι θρέμμα της βάρβαρης πολιτικής που πιστά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν και υλοποιούν την απελευθέρωση της ενέργειας, που ματώνουν το λαό για τη μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης για τις μπίζνες της πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες.

Την ώρα που ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5% τους τελευταίους μήνες και  οι απώλειες της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι πάνω από 10% την τελευταία χρονιά, οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το πρόβλημα των χαμηλών μας μισθών. Δεν μας ξεγελούν με τις ανακοινώσεις πλειοδοσίας για αυξήσεις στους μισθούς. Το τσάκισμα της τιμής της εργασίας μας είναι μόνιμο προαπαιτούμενο και στην περίοδο της κρίσης και στην περίοδο της ανάπτυξης. 

Η υποαπασχόληση και οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν οδηγήσει έναν στους τρεις εργαζόμενους να έχει καθαρό μισθό κάτω από 500€ το μήνα. Με την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ έχει μειωθεί ο μέσος μισθός των εργαζομένων κατά 25% την τελευταία δεκαετία. Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό και αντεργατικό οπλοστάσιο των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Οι καθηλωμένοι μισθοί στα επίπεδα του 2007, δηλαδή στα 663€ έχει την υπογραφή όλων τους.  


Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!


Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. 

Στις 6 Απρίλη 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]