ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει την απεργοσπαστική επίθεση της εργοδοσίας με την κάλυψη της Αστυνομίας

 


Την προσχεδιασμένη απεργοσπαστική επίθεση της εργοδοσίας της φαρμακοβιομηχανίας «Help» στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, απέναντι στην απεργιακή φρουρά του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων και άλλων συνδικαλιστών με την προκλητική συνδρομή και κάλυψη της Αστυνομίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Συγκεκριμένα σημειώνει:


«Το σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων, ανταποκρινόμενο σε δεκάδες αιτήματα μελών του, εργαζομένων της βιομηχανίας "Help" που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη του 2021, προχώρησε σήμερα στην περιφρούρηση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και άλλων Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.


Προκλητικά η εργοδοσία της φαρμακοβιομηχανίας προχώρησε στην οργάνωση απεργοσπαστικής επίθεσης, αξιοποιώντας τσιράκια της, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία βρίσκονταν σε ευθεία συνεννόηση επί ώρες. Προχώρησαν σε επίθεση στην απεργιακή φρουρά, κρατώντας ακόμη και κατσαβίδι, και στην σθεναρή αντίσταση των συνδικαλιστών επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. για να τους συλλάβει, βάζοντας χειροπέδες σε έναν από αυτούς, αντιμετωπίζοντάς τους σαν υπόδικους του κοινού Ποινικού Δικαίου. Καταγγέλθηκε από το συνδικάτο η εγκληματική ενέργεια, το τσιράκι έφυγε ανενόχλητο μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας.


Εντέλει μετά από παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ο συνδικαλιστής απεργός αφέθηκε ελεύθερος.


Η ποινικοποίηση και η καταστολή των εργατικών αγώνων δεν θα περάσουν. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να στοχοποιήσουν τον "εσωτερικό εχθρό" - εργαζόμενο λαό για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου, συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Μάλιστα  σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εν λόγω εργοδοσία είναι σε απευθείας συνεννόηση με  βουλευτές του νομού για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών της, με αντάλλαγμα απλήρωτες θέσεις εργασίας μέσω των βουλευτικών γραφείων.  


Οι εργαζόμενοι της φαρμακοβιομηχανίας και της πόλης μας να βγάλουν συμπεράσματα. Κανένας δεν έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει εργοδότες που συστηματικά καταπατούν το εργατικό δίκαιο και αφήνουν στο έλεος της ακρίβειας δεκάδες οικογένειες εργατών. Η οργάνωση στο σωματείο είναι η μόνη απάντηση στην απληρωσιά και την καταστολή».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]