Ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή - :"Eλευθερία ή θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες,το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα"

 Ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αυτή την 'ώρα  Στο Σώμα   μιλά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy, μέσω υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης.

"Για πάνω από ένα μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι τη Μαριούπολη, λαμβάνοντας πληροφορίες για τις καταστροφές εκεί. Ουδέποτε, στην Ιστορία, δεν χτύπησαν πόλεις αναγκάζοντας τον λαό να τις εγκαταλείψουν. Δεν έχει μείνει κανένα κτήριο να μην έχει πληγεί. Οι Ρώσοι καταστρέφουν τα πάντα. Έχουν βομβαρδίσει μαιευτήρια, νοσοκομεία, ακόμα και το δημοτικό θέατρο της πόλης. Όλοι τα έχουμε δει αυτά και αυτό είναι το έργο των Ρώσων πιλότων που παρά το ότι έβλεπαν τι έκαναν, δεν δίσταζαν να βομβαρδίζουν"ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του .
Οι Ρώσοι όπως σημείωσε  ξύπνησαν από  το όνειρο  πως θα γονατίσουν την Ουκρανία .Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν την κοινή μας πολιτιστική κληρονομιά .Δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι η Μαριούπολη θα γίνει Θερμοπύλες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας   μάλιστα έκανε αναφορά στο σύνθημα  της Ελληνικής Επανάστασης "Ελευθερία ή θάνατος" λέγοντας :"Eλευθερία ή θάνατος   έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες,το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]